Clal si Eureko nu mai incheie RCA

Marti, 12 Mai 2009, ora 15:59
2011 citiri
Clal si Eureko nu mai incheie RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat, astazi, ca a retras autorizatiile de practicare a asigurarilor obligatorii de raspundere civila (RCA) pentru societatile Clal Romania Asigurari Reasigurari si Eureko Asigurari, la cererea acestora.

Cele doua firme aveau o cota redusa pe piata RCA la finalul lui 2008, de circa 0,4% luate impreuna.

Eureko Asigurari detine autorizatie pentru practicarea asigurarii obligatorii RCA din decembrie 2004, iar Clal Romania - din martie 2007.

"Ambele societati au obligatia sa isi notifice proprii, intermediari in asigurari, cu privire la retragerea autorizatiei de practicare a asigurarilor obligatorii RCA, precum si la faptul ca acestia nu mai pot subscrie polite RCA noi in numele si pe seama Eureko Asigurari SA sau Clal Romania Asigurari Reasigurari SA", se arata in comunicatul preluat de NewsIn.

Cele doua societati trebuie sa isi indeplineasca toate obligatiile asumate prin contractele RCA incheiate inainte de publicarea in Monitorul Oficial a deciziilor de retragere a autorizatiilor, potrivit legislatiei in vigoare.

La inceputul lunii februarie, directorul pe Romania al Eureko, Frans van der Ent, declara ca asiguratorul va renunta din 1 mai la politele de asigurari pentru bunuri, auto, raspundere civila si cargo, in urma unei estimari de temperare a cresterii pe aceste clase de asigurari. Van der Ent a precizat ca Eureko se va orienta pe piata din Romania pe segmentele de viata, sanatate si pensii, unde are o pozitie puternica.

In ceea ce priveste Clal Romania, grupul israelian Clal a anuntat a inceputul lui aprilie ca isi vinde subsidiara de pe piata romaneasca unui grup de oameni de afaceri din Romania pentru o jumatate de milion de euro, insa iese in pierdere cu 3,6 milioane euro din afacerea romaneasca. Pentru a pastra subsidiara din Romania, care are 152 de angajati, grupul Clal ar fi trebuit sa injecteze alte 5 milioane euro in acest an.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#rca, # asigurari, # civila, # estimari , #Stiri Auto