Criza face prima victima in sectorul auto din Rusia

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 10:16
1561 citiri
Criza face prima victima in sectorul auto din Rusia

Uzina auto ruseasca Izhavto, ce asambleaza autoturisme pentru AvtoVAZ si pentru grupul coreean Kia Motors, a anuntat ca se va inchide in aceasta luna pe o perioada nedeterminata si ca va disponibiliza 5.000 de muncitori, acesta fiind primul mare esec al sectorului auto din Rusia, scrie Reuters.

"Am inregistrat pierderi de 5 milioane dolari pe luna in ultimele cinci luni. Nu putem sa mai facem fata. Am fost nevoiti sa apelam la ultima solutie si sa inchidem fabrica", a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Dmitri Rumiantev.

Inchiderea fabricii Izhavto vine la cateva zile dupa ce Kremlinul a prezentat un plan de mai multe miliarde de dolari pentru sustinerea sectorului auto, cu scopul de a evita disponibilizari ce ar duce la instabilitate sociala.

La sfarsitul anului trecut, vanzarile de autoturisme din Rusia au intrat pe o spirala descendenta, cauzata de scaderea veniturilor si de scumpirea creditelor pentru autoturisme. Guvernul a estimat ca vanzarile ar putea sa scada cu peste 60% in acest an.

Luni, ingrijorat ca accentuarea saraciei si disponibilizarile ar putea scoate oamenii in strada, Kremlinul a oferit celor patru mari constructori auto din Rusia mai multe miliarde dolari sub forma de ajutoare directe, credite si garantii.

Izhavto, cu o capacitate de productie de 350.000 autoturisme pe an, nu era pe aceasta lista.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#kia, # rusia, # auto, # sector , #Stiri Auto