Cum sa-ti recuperezi taxa auto de la stat

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 12:13
1893 citiri
Cum sa-ti recuperezi taxa auto de la stat

Cei care dau in judecata statul pentru a recupera taxa auto au foarte mari sanse sa castige procesele.

In prezent, exista 45.000 de procese pe rol, iar majoritatea au fost castigate de reclamanti. O decizie din mai 2011, a Curtii de la Luxemburg, arata ca taxa de poluare pe 2008 si 2009 trebuie restituita, pentru ca este ilegala.

Probabil ca multi soferi stiu acest lucru, dar nu stiu incotro sa o apuce, atunci cand vine vorba de un proces cu statul roman. In sprijinul lor vine Asociatia A-CAR, infiintata in 2009, in Baia Mare. A-CAR are filiale in Baia Mare, Satu Mare, Bistrita si Tulcea.

Pe langa serviciul de asistenta juridica acordata membrilor sai care doresc sa-si recupereze taxa auto de la stat, asociatia ofera si asistenta rutiera celor care detin cardul de membru. Despre cum poti ajunge membru al A-CAR, dar si despre procedura recuperarii taxei auto, ne-a vorbit Ovidiu Domide, presedintele A-CAR Romania.

Cine este A-CAR, cand a fost infiintata si de ce?

Asociatia Asistentei Rutiere din Romania, A-CAR Romania, a fost fondata in anul 2009, potrivit actului constitutiv pe baza liberului consimtamant al membrilor fondatori, ca persoana juridica romana de drept privat fara scop patrimonial, neguvernamentala, non-profit, apolitica si independenta.

A-CAR a fost infiintata pentru promovarea serviciilor de asistenta rutiera si a altor servicii specifice in randul conducatorilor auto si a automobilistilor romani si pentru dezvoltarea interesului automobilistilor, al organelor administrative locale si centrale pentru organizarea unei asistente rutiere in conditii de calitate si siguranta ridicate, la nivelul standardelor europene.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#taxa auto, #stat, #recuperare taxa auto , #Stiri Auto