Draxlmaier face restructurari. Sunt afectati aproape 300 de angajati din Pitesti

Joi, 20 Iunie 2013, ora 16:47
2381 citiri
Draxlmaier face restructurari. Sunt afectati aproape 300 de angajati din Pitesti
Sursa foto: Romania Libera

Compania Draxlmaier va restructura 292 de posturi din fabrica de cablaje auto de la Pitesti, echivalentul a 8% din personalul locatiei de productie si 2% din totalul angajatilor grupului german in Romania, joi avand loc o prima intalnire cu reprezentantii sindicatelor.

Pe de alta parte, compania angajeaza in acest an 1.500 de persoane pentru fabricile de la Codlea (judetul Brasov) si Satu Mare, se arata intr-un comunicat al Draxlmaier.

"Dinamica pietei auto la nivel international are impact asupra comenzilor livrate de fabricile din Romania: restructurarile din Pitesti sunt o consecinta directa, dar, in acelasi timp, alte locatii precum Codlea sau Satu Mare, care livreaza comenzi catre alti clienti, cunosc o extindere a afacerii si a personalului, cu peste 1.500 de angajati in acest an", se spune in comunicat.

Compania precizeaza ca va respecta legislatia in ceea ce priveste disponibilizarile, consultarea cu sindicatele reprezentand una dintre etapele procesului.

Compania va oferi pachetele compensatorii prevazute de lege

De asemenea, angajatii restructurati vor primi pachete compensatorii conform legii si vor fi sprijiniti, impreuna cu autoritatile locale si consultanti specializati, sa se reintegreze cat mai repede pe piata muncii.

"Asa cum prevede politica companiei, vom oferi angajatilor din posturile restructurate sprijin pentru o tranzitie cat mai rapida si facila catre un nou loc de munca. In acelasi timp, Grupul Draxlmaier isi mentine planurile de extindere in Romania, planificand in acest an noi investitii si crearea a peste 1.500 de noi locuri de munca in Codlea si Satu Mare", a declarat in comunicat Bernd Schmitt, directorul fabricii Draxlmaier Pitesti.

In septembrie 2012, cei 2.400 de angajati ai fabricii din Pitesti au facut greva generala pentru marirea salariilor, sustinand ca angajatorul nu vrea sa-si respecte obligatiile prevazute in contractele colective de munca. Ei au solicitat atunci cresterea salariilor in raport cu rata inflatiei, acordarea de tichete de odihna si cresterea salariilor compensatorii in cazul concedierilor.

Grupul german si-a inceput activitatea in Romania in anul 1993 prin fabrica din Pitesti, avand in prezent peste 12.000 de angajati in cele cinci locatii de productie de la Pitesti, Satu Mare, Timisoara, Hunedoara si Brasov. Draxlmaier livreaza produse si servicii din Romania catre producatorii de automobile pe plan global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#concedieri Draxlmaier Pitesti, #restructurari Draxlmaier Romania, #disponibilizari Draxlmaier , #Stiri Auto