Dupa ce Dragnea a eliminat timbrul de mediu, Romania a ajuns la un record istoric de rable - cu 74% mai multe ca in 2016

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 11:19
1254 citiri
Dupa ce Dragnea a eliminat timbrul de mediu, Romania a ajuns la un record istoric de rable - cu 74% mai multe ca in 2016
Foto: Arhiva Ziare.com

Piata masinilor rulate din import a atins anul trecut cel mai ridicat nivel de cand exista statistici, crescand cu 74% fata de 2016, pana la jumatate de million de unitati.

Rezultatele sunt oferite de o analiza facuta de Autovit.ro pe baza datelor de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), potrivit News.ro.

"Cel mai mare nivel al pietei a fost atins in 2008, cand s-au inregistrat 300.000 de unitati. De cealalta parte, cel mai slab an pentru piata masinilor rulate a fost 2011, cand totalul nu a atins nici 100.000 de unitati", se arata intr-un comunicat.

Tranzactiile cu masinile noi si rulate au atins un record istoric in 2017, cele noi depasind 100.000 de unitati, iar cele rulate 1,1 milioane de unitati. La cele rulate, 518.927 au reprezentat masini din import, iar 496.723 au fost reinmatriculari. Spre comparatie, in 2016, piata masinilor rulate a ajuns la un numar de 641.909 unitati.

"Anul trecut, piata de masini noi a depasit, dupa aproape un deceniu, 100.000 de unitati, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani si al patrulea an consecutiv de crestere", se arata in comunicat.

Spre deosebire de anii anteriori, programul Rabla a avut un impact redus asupra pietei auto in 2017, astfel ca mai putin de un sfert dintre achizitiile din piata au fost efectuate prin intermediul acestuia, potrivit Autovit.ro.

"Pe de alta parte, subventiile acordate pentru achizitia de masini electrice au impulsionat aceasta nisa, dat fiind faptul ca 500 de persoane au aplicat pentru a-si cumpara astfel de autoturisme, in timp ce in anii trecuti cererea era de pana in 50 de masini pe an", se arata in comunicat.

Cresterea importurilor, efect al eliminarii timbrului de mediu

In urma cu un an, presedintele Iohannis promulga legea care elimina 102 taxe, inclusiv timbrul de mediu si taxa radio-TV.

Legea a fost initiata de nimeni altul decat Liviu Dragnea, fiind trecuta intr-un timp record prin Parlament, in luna octombrie a anului 2016.

Desi pentru posesorii de masini asta a fost o veste buna, specialistii din industria auto au atras atentia ca eliminarea timbrului de mediu ar putea transforma Romania intr-un "paradis" al rablelor, ceea ce s-a si intamplat.

Pana la eliminarea acestei taxe, in cazul masinilor foarte vechi, soferii erau nevoiti sa plateasca o taxa de timbru mai mare decat valoarea autovehiculului in sine. Tocmai de aceea, multi ezitau sa mai cumpere astfel de masini sau, daca o faceau, l ...citeste mai departe despre "Dupa ce Dragnea a eliminat timbrul de mediu, Romania a ajuns la un record istoric de rable - cu 74% mai multe ca in 2016" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini rulate import 2017, #record istoric masini import , #Stiri Auto