Elon Musk: Momentul in care vom trage un pui de somn in masinile care se conduc singure e foarte aproape

Luni, 01 Mai 2017, ora 13:52
2701 citiri
Elon Musk: Momentul in care vom trage un pui de somn in masinile care se conduc singure e foarte aproape
Foto: Twitter/Elon Musk

Cum ar fi sa coboram din bloc, sa mergem in parcare, ne urcam in masina, rostim destinatia si apoi ne facem comozi pentru a trage un pui de somn, in timp ce automobilul care se conduce singur merge fara probleme pe strazi?

Ei bine, Elon Musk crede ca acest scenariu va deveni realitate peste numai 2 ani.

Antreprenorul american - care conduce producatorul de masini electrice Tesla, proiectul cu acoperisuri solare SolarCity si compania de rachete SpaceX - a facut aceasta declaratie in timpul unei conferinte TedTalk, transmite Mashable.

El a fost intrebat cat timp va mai dura pana cand masinile care se conduc singure vor fi atat de sigure incat soferii sa poata traga un pui de somn in timpul mersului, raspunsul sau a fost: "2 ani".

Elon Musk e cunoscut pentru faptul ca nu face predictii fara o baza solida. Insa termenul de 2 ani pare deocamdata ca este exagerat.

Asta pentru ca masinile Tesla sunt dotate cu pilot automat, insa tehnologia nu e perfectionata. Musk lucreaza deja la imbunatatirea capabilitatii automobilelor companiei sale de a se conduce singure.

Mai mult, abia dupa 8 ani si o distanta parcursa de peste 3 milioane de km, masina autonoma de la Google a intrat pe piata, doar ca gigantul IT american inca nu s-a hotarat daca va fi producator auto sau daca doar va vinde aceasta tehnologie.

Deocamdata, jurnalistii care au testat masina au dat verdictul: merge mai bine decat un pusti de 16 ani. E promitator, dar mai e de lucrat. Daca stam sa ne gandim, cel mai in siguranta ne-am simti daca comparatia s-ar face cu un sofer profesionist, nu cu un incepator, nu-i asa?

In plus, si alte companii au demarat proiecte similare, iar Uber si Apple se numara printre ele. Dar ramane de vazut cine va prelua conducerea in cursa masinilor care se conduc singure.

C.P. ...citeste mai departe despre "Elon Musk: Momentul in care vom trage un pui de somn in masinile care se conduc singure e foarte aproape" pe Ziare.com

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Elon Musk masini conduc singure, #Elon Musk masini autonome, #Elon Musk TedTalk, #masini care se conduc singure , #Stiri Auto