Evaziunea din transporturi depaseste 200 mil.euro anual

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 11:46
1602 citiri
Evaziunea din transporturi depaseste 200 mil.euro anual

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) ameninta cu proteste la nivel national in zilele de 23, 24 si 25 martie, avertizand ca evaziunea din transporturi depaseste 200 milioane euro anual, a anuntat vineri Confederatia, potrivit NewsIn.

La miting ar urma sa participe mii de reprezentanti ai transportatorilor autorizati - firme de transport urban, interurban, interjudetean, transporturi taxi, scoli de soferi, cu mijloacele de transport din dotare, se arata intr-un comunicat.

COTAR sustine ca unii operatori din domeniul transporturilor de persoane, taxi si scolilor de soferi nu au autorizatii emise sau valabile, facand astfel concurenta neloiala celor autorizati.

"Pentru noi, inseamna furt de clientela, inseamna diminuarea incasarilor, inseamna imposibilitate de plata, faliment. Acestia nu emit bonuri de calatorie, facturi sau bonuri fiscale, nu au un sistem de confort, nu platesc impozite la stat, traiesc bine pe seama nestiintei dvs. si pe neimplicarea statului", a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, intr-un comunicat adus la cunostinta opiniei publice.

El sustine ca autoritatile abilitate nu iau nicio masura in acest sens, motiv pentru care COTAR propune emiterea unei hotarari de Guvern care sa preia prevederile art. 62, din legea 218/2009, privind sanctiunea persoanelor care executa transporturi fara documente legale si/sau fara valabilitate, si sa transpuna aceasta prevedere asupra tuturor formelor de transport - de marfa, de calatori, de taxi, scoli de soferi, etc.

COTAR mai propune elaborarea unei legi unice a transporturilor, in conditiile in care in prezent sunt peste cinci legi care coordoneaza activitatile de transport.

Confederatia mai solicita achitarea subventiilor pentru pensionari si alte categorii defavorizate catre operatorii de transport de catre Ministerul Transporturilor.

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#autorizatii, #evaziune, #operatori, #persoane, #transport , #Stiri Auto