Familia lui Steve McQueen da in judecata Ferrari, pentru ca se foloseste de numele actorului

Joi, 02 August 2018, ora 12:54
1253 citiri

Mostenitorii lui Steve McQueen au dat in judecata Ferrari, dupa ce producatorul de automobile a folosit numele legendarului actor pentru a vinde masini, fara permisiunea lor si fara a le oferi compensatii.

In 2017, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la lansarea brandului italian Ferrari, compania a scos pe piata o editie limitata de masini numita "The McQueen", se arata in documentele depuse la o instanta din Los Angeles, California, potrivit The Hollywood Reporter.

Ferrari "creeaza o falsa perceptie ca masina a fost autorizata de familie si ca designul si detaliile o fac un autentic automobil 'McQueen', care i-ar justifica pretul premium si valoarea asociata produselor originale McQueen", se arata in aceleasi documente.

Dupa ce avocatii familiei au facut o plangere, Ferrari a redenumit modelul "The Actor", dar a continuat sa foloseasca imaginea lui McQueen pe site-ul sau si in campaniile de promovare, potrivit documentelor.

Reprezentantii Ferrari au refuzat sa comenteze subiectul.

Procesul a fost intentat de fiul lui McQueen, Chadwick McQueen, si de administratorii averii fiicei actorului, Terry McQueen, in numele nepoatei Molly McQueen.

Familia doreste, printre altele, distrugerea tuturor materialelor promotionale in care s-a folosit imaginea actorului, dar si despagubiri.

In trecut, familia actorului a colaborat cu mai multe branduri de masini, precum Ford, care a lansat un nou model Mustang pentru a omagia automobilul pe care l-a condus Steven McQueen in filmul din 1968 "Bullitt".

Actorul Steve McQueen (1930-1980), numit "King of cool" pentru modul nonsalant in care si-a interpretat personajele, a jucat in filme precum "Marea evadare" (1963), "Cei sapte magnifici" (1960), "Inspectorul Bullitt" (1968), "Cincinnati Kid" (1965) si "Papillon" (1973) si a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de razboi "Canoniera de pe Yangtze/ The Sand Pebbles" (1966).

Starul american era renumit si pentru faptul ca isi realiza singur cascadoriile din filmele in care era distribuit.

Steve McQueen a murit in Mexic, in 1980, la varsta de 50 de ani. ...citeste mai departe despre "Familia lui Steve McQueen da in judecata Ferrari, pentru ca se foloseste de numele actorului" pe Ziare.com

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#familie Steve McQueen Ferrari, #Steve McQueen Ferrari proces , #Stiri Auto