Ferrari California, o decapotabila eleganta cu un caracter de curse

Luni, 11 Mai 2009, ora 17:06
4784 citiri
Ferrari California, o decapotabila eleganta cu un caracter de curse

Spotivitate, eleganta si performanta. Asa a caracterziat Camelia Bazac, Administrator Delegat si Director General Forza Rossa, noul model California lansat saptamana trecuta si in Romania. Ferrari California este o masina a carei filozofie provine de la faimosul model Ferrari 250 California din 1957, o decapotabila eleganta, destinata curselor, care in decursul anilor a ajuns sa simbolizeze sportivitate superioara, performanta si  rafinamentul.

obiectelor lungi (saci de golf sau ski-uri). Capacitatea portbagajului este foarte generoasa, avand 340 de l in configuratia coupe si 240 de l decapotata.

California este prima masina in istoria Ferrari cu motor V8 montat in mijloc fata. Construita in intregime din aluminiu, pastreaza arhitectura tipica Ferrari cu unghi de 90 de grade intre cilindri si 180 de grade intre palierele arborelui cotit.

Cilindreea totala este de 4300 cc si dezvolta 460 cp/338 Kw la 7750 rpm. Puterea specifica este de 107cp/l, generand un cuplu maxim de 485 Nm (49kgm) la 5000 rpm, din care 75% deja disponibili la numai 2250 rpm. Are nevoie de mai putin de 4 secunde pentru a atinge 100km/h si atinge viteza maxima de 315 km/h.

Noul V8 are injectie directa si timpi variabili atat la admisie cat si la evacuare pentru a garanta performanta si manevrabilitate  imbinate cu un consum si emisii de carbon care corespund standardelor Euro 5 si Lev2. Motorul unui Ferrari California consuma  13.1 l/100 km (combinat ECE) si are o emisie de carbon de 305.6 g/km (combinat ECE). Sunetul motorului a fost studiat cu atentie, reprezentand una din principalele caracteristici Ferrari, si contribuie intr-adevar la amplificarea placerii de a conduce. O grija deosebita a fost acordata perceperii sunetului in cabina, cu acoperisul sus sau decapotat, pentru a asigura emotia specifica Ferrari fara a compromite confortul acustic al ocupantilor.

Cutia de viteze si transmisia

Ferrari California se prezinta cu o noua cutie de viteze bazata pe un dublu ambreiaj (7 viteze + R) si cu deja traditionalul volan cu padele stil F1. Beneficiul dublului ambreiaj -  un ambreiaj este actionat la vitezele impare, iar celalalt la schimbarea celor pare  - este ca permite preselectarea urmatoarei trepte de viteza necesare. Treptele de viteza sunt schimbate prin alternarea cuplarii ambelor ambreiaje, timpul necesar schimbului de viteze tinzand spre zero.

Rezultatul astfel obtinut nu ofera doar o depasire a performantelor, dar confera si o reala experienta plina de adrenalina din punct de vedere al condusului.

Hard Top Retractabil

Inovatia principala cu care debuteaza Ferrari California trebuie sa fie acoperisul retractabil Hard Top (RHT). Acesta este realizat din panouri de aluminiu si are

o structura de rezistenta de asemenea din aluminiu, ceea ce reduce greutatea totala si cea a masei mobile. Multumita sistemului original de depozitare, intregul ciclu de inchidere/deschidere se realizeaza in doar 14 secunde, spatiul portbagajului ramanand deosebit de incapator indiferent de pozitia hard top-ului.

Siguranta la bord

Ferrari California este echipat cu un roll-bar ejectabil ce asigura ocupantilor protectie in cazul in care masina s-ar putea rasturna. Sistemul este ascuns in spatele spatarelor scaunelor posterioare. Timpul de lansare este sub 190 ms. Echipamentul de siguranta la bord este completat de air-bag-urile retractabile frontale, atat pentru sofer, cat si pentru pasageri, air-bag-urile laterale aferente portierelor, farurile bi-xenon si stopurile posterioare LED.

Noua generatie de faruri adaptabile, cunoscute ca si AFS (sistemul de luminare faruri avansat), sunt de asemenea disponibile la cerere, oferind o vizibilitate imbunatatita a drumului. Unghiurile razelor farurilor se ajusteaza automat in aceeasi linie cu volanul, unghiul, viteza si acceleratia laterala oferind o arie extinsa a iluminarii carosabilului in timpul virajelor.

Programul de personalizare Carozzeria Scaglietti

Programul de personalizare Carozzeria Scaglietti permite clientilor de Ferrari sa-si personalizeze masina de maniera proprie, conform cerintelor si gusturilor. Acest program se imparte in patru sectiuni distincte, si anume: Circuit, Exterior si Culori, Interior si Materiale, Echipament si Calatorii.

Ferrari California are in standard dotare cu jante din aliaj de aluminiu de 19” cu 5 spite si finisaj diamant. Exista si posibilitatea de a comanda un alt tip de jante cu 11 kilograme mai usoare decat cele oferite in standard, de asemenea din acelasi aliaj de aluminiu, cu dimensiunea de 20” cu 5 spite si cu acelasi finisaj diamant. Finisajul diamant mentionat anterior ofera jantelor un look ultrastralucitor.

California este disponibil intr-o gama de 16 culori diferite in nuante pastel sau metalizate. Clientii au, de asemenea, si optiunea de a comanda culoarea special creata pentru lansarea acestui model: Azzurro California. In completarea gamei uzuale de 12 culori ale tapiseriei de piele sunt disponibile alte nuante pentru personalizarea interiorului: recent adaugatele “Ciocolata” si “Iroko”. Sunt valabile, de asemenea, un nou tip de scaune “racing” cu cadru din fibra de carbon si spatar ajustabil electric.

Specificatii tehnice:

Dimensiuni si greutati

Lungime                  4563 mm
Latime                    1902 mm
Inaltime                  1308 mm
Ampatament            2670 mm
Ecartament fata        1630 mm
Ecartament spate      1605 mm
Masa utila                1875mm                                             
Masa maxima           2200 mm
Distributia masei       47% fata – 53% spate
Capacitate rezervor    78 l
Capacitate portbagaj  340 l
                               240 l decapotata

Motor

Injectie Directa         V8 90
Capacitate cilindrica  4297 cc
Putere maxima        338 kW (460 CV) la 7750 rpm
Cuplu maxim           485 Nm (49 kgm) la 5000 rpm

Performante

Viteza maxima    310 km/h
0-100 km/h        sub 4 secunde
0-400 m             12,2 sec
0-1.000 m          22.1 sec

Cutie de viteze

Automata:  F1, Ambreiaj dublu cu 7 trepte de viteze + R
Manuala :   6 trepte de viteze + R

Suspensii

Fata :    Brat dublu
Spate :  Multilink

 

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#bazac, #california, #ferrari, #romania , #Stiri Auto