Fiat a inregistrat o pierdere neasteptata in T1

Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:44
1411 citiri
Fiat a inregistrat o pierdere neasteptata in T1

Fiat, cel mai mare constructor auto din Italia, care a preluat anul trecut o participatie de 20% in cadrul Chrysler, a afisat o pierdere neasteptata pentru primul trimestru si a anuntat ca afacerile din divizia auto nu se vor imbunatati in acest an, relateaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Pierderea neta s-a redus la 25 milioane euro, de la 410 milioane euro in aceeasi perioada a anului trceut, a anuntat grupul. Analistii prevedeau un profit net de 51,6 milioane euro.

Fiat a inregistrat, in schimb, castiguri inainte de taxe, impozite si elemente exceptionale, care au atins 352 milioane euro, usor peste estimarile analistilor.

Vanzarile au avansat cu 15%, la 12,9 miliarde euro.

Directorul executiv, Sergio Marchionne, urmeaza sa anunte strategia grupului pentru urmatorii cinci ani, in cadrul unei prezentari la Torino.

Fiat, care fabrica si camioane si echipamente agricole, si a reluat planurile de desprindere a diviziei auto, potrivit unor surse apropiate companiei.

"Toata lumea asteapta vesti legate de o posibila desprindere, rezultatele de astazi nu sunt foarte importante", a apreciat Alessandro Frigerio, din cadrul RMJ Sgr.

Desprinderea diviziei de autoturisme, care a generat 56% din profitul de anul trecut, ar oferi directorului executiv Sergio Marchionne o entitate care sa faciliteze viitoarele aliante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#pierderi fiat presedinte desprindere grup , #Stiri Auto