Fiat investeste peste 700 milioane de euro in fabrica SevelSud

Marti, 09 Iulie 2013, ora 15:58
1220 citiri
Fiat investeste peste 700 milioane de euro in fabrica SevelSud

Seful Fiat SpA, Sergio Marchionne, a anuntat marti ca investitia producatorului auto italian la fabrica de camioane usoare SevelSud depaseste 700 milioane de euro.

Declaratia lui Sergio Marchionne a fost facuta in cadrul intalnirii sale cu muncitorii de la SevelSud si cu autoritatile locale, transmite Reuters.

Fiat are un parteneriat cu producatorul auto francez Peugeot pentru a produce camioane usoare la SevelSud pana in 2019.

Luni, Fiat a anuntat ca si-a exercitat o optiune pentru a prelua o noua participatie de 3,3% din actiunile diviziei sale americane Chrysler Group LLC, majorandu-si participatia pe care o detine la compania americana pana la 68,49%.

Fiat a preluat pachetul majoritar de actiuni la Chrysler in 2009 si, potrivit unui acord convenit cu sindicatul, firma italiana poate prelua un pachet de 16,6% din actiunile Chrysler in transe de cate 3,3% pe o perioada de trei ani. Incluzand tranzactia de luni, Fiat si-a exercitat trei dintre aceste optiuni.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atat Fiat cat si Chrysler, vrea sa finalizeze preluarea pana in toamna acestui an, pentru a da nastere unui grup global care sa poata rivaliza cu General Motors Co si Volkswagen AG. Potrivit Bloomberg, Fiat poarta discutii cu mai multe banci pentru a strange pana la 10 miliarde de dolari cu care sa cumpere restul actiunilor Chrysler pe care nu le detine inca si, de asemenea, sa refinanteze datoriile celor doua companii.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#investitii Fiat Europa, #fabrica SevelSud Fiat, #parteneriat Fiat Peugeot , #Stiri Auto