Fiat pregateste o finantare de 10 miliarde de dolari pentru preluarea Chrysler

Joi, 30 Mai 2013, ora 08:58
1580 citiri
Fiat pregateste o finantare de 10 miliarde de dolari pentru preluarea Chrysler

Grupul auto italian Fiat poarta discutii cu mai multe banci pentru a strange pana la 10 miliarde de dolari cu care sa cumpere restul actiunilor Chrysler pe care nu le detine inca si de asemenea sa refinanteze datoriile celor doua companii, informeaza Bloomberg citand surse din interiorul companiei.

Potrivit acestor surse, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, o serie de banci importante precum Bank of America Corp., Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc. si BNP Paribas SA discuta acordarea unor imprumuturi cu care Fiat sa poata achizitiona restul de 41,5% din actiunile constructorului auto american Chrysler detinute de VEBA, o companie afiliata a sindicatului United Auto Workers.

Sursele sustin ca Fiat are in vedere o tranzactie in doua etape, conform careia in prima faza compania va prelua restul actiunilor Chrysler iar ulterior va refinanta datoriile dupa fuziunea cu divizia sa americana. Analistii UBS estimeaza ca cel mai mare constructor auto italian ar putea sa plateasca pana la 3,5 miliarde de dolari pentru restul actiunilor Chrysler iar impreuna cele doua companii au datorii de 7,1 miliarde de euro.

Una din optiunile analizate este crearea unei noi companii cu sediul in SUA, care sa rezulte din fuziunea Fiat si Chrysler. Actualii actionari de la Fiat ar urma sa-si schimbe actiunile pentru o participatie la noua companie iar familia Agnelli, care controleaza Fiat, ar ajunge sa detina o participatie minoritara la noua companie.

Un obstacol care sta in calea acestei tranzactii este disputa juridica dintre Fiat si United Auto Workers cu privire la pretul actiunilor pe care Fiat vrea sa le cumpere exercitand optiunile de care dispune. Judecatorul care se ocupa de acest caz a estimat recent ca grupul italian ar putea fi obligat sa plateasca un pret mai mare decat se estima initial.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atat Fiat cat si Chrysler, vrea sa finalizeze preluarea pana in toamna acestui an pentru a da nastere unui grup global care sa poata rivaliza cu General Motors Co si Volkswagen AG. Insa mai intai, Fiat trebuie sa preia restul actiunilor Chrysler, dupa ce a acumulat o participatie de 58,5% incepand din 2009 cand a preluat controlul la constructorul auto american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Fiat preluare Chrysler, #actiuni Chrysler, #companie Fiat Chrysler , #Stiri Auto