Ford, pe valurile Dunarii

Duminica, 22 Martie 2009, ora 15:35
2666 citiri
Ford, pe valurile Dunarii

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca a discutat cu reprezentantii fabricii Ford de la Craiova despre posibilitatea ca produsele destinate exportului sa poata fi transportate pe Dunare, pana la Rotterdam sau Amsterdam, pe canalul Dunare-Rin-Main.

Berceanu a afirmat, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca s-a intalnit cu reprezentantii Ford pentru a analiza posibilitatile de transport pentru autoturismele destinate exportului, in discutie fiind luat si Portul Constanta.

"Am avut niste discutii cu Ford despre necesitatile lor de a aduce tot felul de componente si despre necesitatile de a putea sa trimita autoturismele realizate acolo unde trebuie trimise, prin diverse mijloace. Am purtat o discutie destul de lunga despre Portul Constanta: cum se ajunge pana acolo, ce instalatii sunt", a afirmat ministrul Transporturilor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, reprezentantii Ford iau in considerare transportul pe Dunare pentru produsele destinate exportului, care ar urma sa ajunga in acest mod in Portul Constanta.

"Am purtat o discutie la fel de consistenta si urmeaza sa o continuam, legata de posibilitatea lor de a folosi Dunarea. Dansii vedeau o posibilitate de a folosi Dunarea inspre Constanta, eu am incercat sa le sugerez ca pot sa foloseasca Dunarea si in sensul celalalt, in amonte. Pentru ca se poate ajunge pe Dunare pana la Rotterdam, pana la Amsterdam. Dunare-Rin-Main e o cale navigabila, cu barje de anumite dimensiuni, care e foarte mult utilizata", a adaugat Berceanu.

Ford va incepe in acest an la Craiova productia vehiculului comercial usor Transit Connect, iar de anul viitor constructorul va fabrica exclusiv in uzina din Romania un nou model de clasa mica, care se va alatura lui Transit Connect.

Ulterior, in 2011-2012, Ford va incepe sa produca la Craiova un vehicul comercial de clasa medie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#dunare, # ford, # constanta, # craiova, # export, # berceanu , #Stiri Auto