Ford va concedia 10% din forta sa de munca la nivel global - Wall Street Journal

Marti, 16 Mai 2017, ora 11:40
1308 citiri
Ford va concedia 10% din forta sa de munca la nivel global - Wall Street Journal
Foto: Facebook/Ford Romania

Ford Motor intentioneaza sa concedieze aproximativ 10% din forta sa de munca la nivel global, pentru a-si majora profitul si pretul actiunilor.

Informatia a fost publicata de Wall Street Journal (WSJ), care citeaza surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Anul trecut, actiunile Ford au scazut la Bursa de la New York cu 14%, dupa ce producatorul auto american a avertizat ca investitiile in noile tehnologii (vehiculele autonome si serviciile de mobilitate) vor reduce profiturile in 2016 si 2017, inainte de a se redresa in 2018.

Planul privind concedierile ar urma sa fie anuntat saptamana aceasta, sustine WSJ.

Un purtator de cuvant al Ford a apreciat ca informatia este o "speculatie", desi a confirmat ca "reducerea costurilor si eficientizarea activitatii raman parte a eforturilor companiei de majorare a profiturilor".

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume, aproximativ jumatate din personal este in SUA, unde cresterea vanzarilor auto a incetinit, dupa boom-ul din ultimii ani.

In primul trimestru din 2017, castigurile ajustate ale Ford au scazut cu 42%, in timp ce rivala General Motors a anuntat ca este in grafic pentru un nou profit anual record. Recent, directorul general Mark Fields a anuntat reduceri de costuri de aproximativ trei miliarde de dolari anul acesta.

Ford a anuntat recent ca se asteapta in 2017 la un profit inainte de taxe de 9 miliarde de dolari, "un rezultat care este mai mic decat in 2016 din cauza investitiilor planificare in noile oportunitati". Analistii se asteptau ca Ford sa inregistreze in 2017 un profit inainte de taxe de 9,2 miliarde de dolari, dupa un profit de 10,4 miliarde de dolari in 2016.

Scaderea profitului vine intr-un moment in care Ford investeste in noi oportunitati precum vehiculele autonome si intra pe segmente precum servicii de mobilitate. Obiectivul Ford vrea sa lanseze un vehicul complet autonom, fara volan sau pedale, in 2021.

Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Ford Motor concedieri, #actiuni Ford Motor , #Stiri Auto