Ford vrea sa vanda o parte din participatia in cadrul Mazda

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 01:06
1072 citiri
Ford vrea sa vanda o parte din participatia in cadrul Mazda

Ford Motor intentioneaza sa vanda cea mai mare parte a participatiei de 11% detinuta la Mazda Motor pentru a investi in schimb pe pietele emergente, potrivit publicatiei de afaceri Nikkei citata de Mediafax. 

Actiunile Mazda detinute de Ford valoreaza 42 milliarde de yeni (515 milioane dolari), potrivit cotatiei inregistrate la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din Tokyo.

Grupul american va reduce participatia la Mazda la 3%, de la 11%, a relatat publicatia, dar reprezentantii Ford si Mazda au declarat ca informatia este o speculatie.

"Participatia Ford la Mazda ramane neschimbata. Ford continua sa aiba o relatie strategica apropiata cu Mazda", se arata intr-un comunicat al constructorului auto american. Cu o participatie de 11%, Ford este cel mai mare actionar al Mazda.

Unele dintre actiunile Ford la Mazda vor fi cumparate de grupul Sumito si alte companii, a relatat Nikkei.

Potrivit publicatiei, grupul japonez a solicitat unora dintre furnizorii sai de componente, dar si Sumitomo Mitsui Banking Corp si Sumitomo Corp sa cumpere actiuni de la Ford. O decizie oficiala ar putea fi luata luna viitoare.

Sumitomo Mitsui Banking este probabil sa devina cel mai mare actionar al Mazda, intrucat grupul Sumitomo Mitsui Financial detine deja o participatie de 2,9% la constructorul japonez.

La sfarsitul anului 2008, Ford detinea o treime din actiunile Mazda, participatie redusa ulterior la 13% si apoi la 11%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#ford, #actiuni, #mazda , #Stiri Auto