Fostii directori Ford vor sa cumpere Volvo

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 14:23
1630 citiri
Fostii directori Ford vor sa cumpere Volvo

Un consortiu condus de doi fosti directori ai grupului Ford Motor au inaintat in aceasta saptamana o oferta revizuita pentru preluarea diviziei Volvo, in incercarea de a depasi oferta inaintata de grupul chinez Zhejiang Geely Holding Group, au declarat surse apropiate grupului, citate de WSJ, precizeaza NewsIn.

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), consortiul Crown este condus de fostul director al grupului Ford, Michael Dingman, si de un fost director al grupurilor Ford si Chrysler LLC, Shamel Rushwin. Oferta revizuita este finantata in totalitate si include participatia investitorilor suedezi, au declarat sursele, doua ajustari menite sa faca oferta mai atractiva pentru Ford.

"Poarta nu este inchisa, insa suntem in discutii destul de avansate cu Geely", a declarat una dintre surse. Crown nu a fost privit ca o prima optiune, insa Ford i-a permis sa continue procesul, daca gaseste finantarea necesara, a mai preciza sursa.

Crown incearca sa castige licitatia pentru Volvo, in contextul in care negocierile au fost prelungite. Ford a ales in octombrie grupul Geely ca ofertant preferat, iar cele doua parti au lucrat la detaliile acordului, in special la detaliile legate de drepturile asupra tehnologiilor Volvo.

Este neclar cat de receptiv se va arata grupul Ford la noua oferta inaintata de Crown.

Geely, unul dintre cei mai mari constructori auto din China, a inaintat o oferta de aproape 2 miliarde dolari pentru Volvo, printr-o combinatie de numerar, credite bancare si fonduri de la un numar mic de investitori, a declarat o sursa avizata.

Sursele au refuzat sa precizeze valoarea ofertei facute de Crown, insa au spus ca este echivalenta cu cea a grupului chinez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#directori, #ford, #volvo , #Stiri Auto