Honda a afisat un profit trimestrial in scadere

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 13:09
1246 citiri
Honda a afisat un profit trimestrial in scadere

Honda Motor a afisat marti o scadere a profitului net din al doilea trimestru fiscal cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa castigurile au depasit estimarile analistilor, pe fondul vanzarilor puternice de autoturisme cu consum redus in Japonia, potrivit Market Watch, informeaza NewsIn.

 

Honda a afisat un profit net de 54 miliarde yeni (586,8 miliarde dolari) in al doilea trimestru fiscal, fata de 123,3 miliarde yeni din aceeasi perioada din 2008.

Insa analistii prevedeau un profit net de numai 43,86 miliarde yeni in perioada iulie-septembrie.

Vanzarile nete consolidate si alte venituri operationale au scazut cu 27,2% in perioada analizata, la 2.060 miliarde yeni, din cauza vanzarilor mai mici de autoturime si efectelor valutare negative, a precizat Honda.

Divizia de autoturisme a vandut in total 838.000 unitati, in scadere cu 10,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In Japonia, vanzarile de autoturisme au crescut insa cu 3,9%, "in special datorita vanzarilor puternice inregistrate de modelele Insight, Zest si Fit, pe fondul reducerilor de taxe si stimulentelor acordate pentru autoturismele cu consum redus", a anuntat Honda.

Pentru prima jumatate a anului fiscal, compania a afisat un profit net de 61,5 miliarde yeni, in scadere cu 79,2% fata de primul semestru al anului trecut, in contextul in care veniturile au scazut cu 28,7%.

Profitul operational a fost de 90,7 miliarde yeni, in scadere cu 75% fata de perioada echivalenta de anul trecut.

Pentru anul fiscal ce se va incheia in martie 2010, Honda prevede un profit net de 155 miliarde yeni si un profit operational de 190 miliarde yeni. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#autoturisme, # honda, # vanzari, # profit , #Stiri Auto