Infiniti, informatie si divertisment la volan

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 12:08
1406 citiri
Infiniti, informatie si divertisment la volan

Infiniti, divizia de lux de la Nissan, aduce in Romania noul sistem de informatie si divertisment Connectiviti. Sistemul este introdus ca dotare stanard pentru toate modelele gamelor EX si FX, in timp ce costurile de achizitioanre au fost majorate putin sau deloc. Preturile pornesc de la 48.000 euro pentru EX37 si ajung la 59.500 euro pentru FX37S.

Modelul de varf FX50S, al carui pret ramane neschimbat, adauga la dotarile sale deja cuprinzatoare si optiunea Connectiviti+ impreuna cu un server de muzica de 10 GB si un ecran Touch Screen in versiunea standard.  Farurile adaptive cu Xenon sunt acum standardizate pe modelele EX37, ceea ce inseamna ca aceasta caracteristica este acum disponibila ca dotare standard pe toata gama Infiniti.

Sistemul Connectiviti stabileste toate conexiunile necesare intr-o gama larga de functii, fiind insa in continuare extrem de usor de utilizat, indiferent daca folositi telefonul, cautati drumul spre destinatie sau ascultati muzica.

Acest sistem va va avertiza in legatura cu prezenta camerelor radar fixe, venindu-va in ajutor prin afisarea limitei de viteza pe tabloul de bord in timp ce va apropiati de acestea (functie disponibila numai in Franta si Regatul Unit).  Daca se produce un ambuteiaj pe drumul pe care va deplasati, se va calcula un traseu alternativ luand in considerare informatiile actuale din trafic, probabilitatea accidentelor, fluxul de trafic, durata etc.

Ecranul Touch Screen va afisa principalele puncte de interes din 20 de mari orase europene, utilizand o grafica 3D. Datorita colaborarii unice cu ViaMichelin, peste 60.000 de adrese de hoteluri si restaurante, si alte 22.000 de adrese ale unor obiective turistice din Ghidurile Verzi sunt sidponibile prin acest sistem.

Usurinta utilizarii este garantata de o interfata cu patru cai, prin care soferul poate accesa sistemul utilizand la alegere comanda vocala, ecranul Touch Screen, sistemul Infiniti Controller sau, pentru maximum de confort, butoanele intuitive de pe volan. Sistemul de navigatie ofera o grafica de inalta rezolutie si un calcul rapid al traseului, precum si functii cum ar fi acoperirea a 42 de tari europene, posibilitatea de a alege dintre opt limbi pentru meniul de pe ecran, trei optiuni de traseu si o cautare rapida a destinatiei pe baza codului postal (in unele tari).

Sistemul ofera si un dispozitiv Music Box de 2 GB si posibilitatea de copiere a melodiilor de pe CD player. Exista un port USB pentru MP3 playere cu

m ar fi iPod-urile, care pot fi controlate de pe volan, iar conectivitatea Bluetooth® este disponibila nu numai pentru telefoanele mobile, ci si pentru streaming audio fara fir de inalta calitate.

Farurile adaptive Infiniti (AFS) sunt o alta dotare standard pe modelele EX37 si EX37 GT. Acestea sunt un dispozitiv cu Xenon ale carui fascicule se orienteaza in functie de miscarea volanului, pentru a ilumina colturile, oferind astfel un plus considerabil in materie de siguranta.

Preturi

EX37: 48,000 euro
EX37 GT: 49,850 euro
FX37 GT: 57,000 euro
FX37S: 59,500 euro

Gabriela Garjoaba

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#infiniti, # sistem, # standard, # preturi , #Stiri Auto