Kia recheama in service o mie de vehicule din Romania pentru probleme la frana

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 14:05
1419 citiri
Kia recheama in service o mie de vehicule din Romania pentru probleme la frana

Kia Romauto, distribuitor oficial al marcii Kia in Romania, lanseaza campania de rechemare in service a patru modele de autovehicule inmatriculate in Romania pentru remedierea unor probleme aparute la pedala de frana.

Potrivit reprezentantului marcii sud-coreene, este vorba despre modelele Kia Sportage (2007-2010), Kia Sorento (2007-2011), Kia Soul (2010-2011) si Kia Carnival (2006-2007), in total urmand sa fie verificate aproximativ 1.000 de autovehicule inmatriculate in Romania.

"La autoturismele afectate pot aparea urmatoarele disfunctionalitati datorita operarii cu intermitente a contactorului pedalei de frana: nu se aprind sau raman aprinse stopurile de frana. In functie de dotarile autovehiculelor, mai pot aparea urmatoarele simptome: martor ESC aprins, functionarea sistemului Cruise Control defectuoasa, nefunctionarea butonului START, imposibilitatea de a misca schimbatorul de viteze din P la cutiile de viteze automate", se arata intr-un comunicat de presa al distribuitorului local.

Compania mentioneaza faptul ca, la nivel european, nu s-au semnalat accidente din cauza defectarii contactorului pedalei de frana.

Costurile vor fi acoperite de Kia Motors Corporation (KMC), fara a fi implicati din punct de vedere financiar clientii. Incepand din iunie, acestia vor fi informati prin scrisori recomandate sa se prezinte la cel mai apropiat service autorizat Kia.

Operatia de inlocuire a contactorului dureaza maximum 45 de minute in functie de model, precizeaza Kia Romauto.

Kia a fost fondata in anul 1944, fiind cel mai vechi producator de vehicule motorizate din Coreea de Sud. Anual, sunt produse peste 2,7 milioane de autovehicule in noua unitati de productie construite in cinci tari, de unde sunt comercializate in aproximativ 150 de tari de pe glob.

Compania are peste 47.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 42 de miliarde de dolari.

Pe piata din Romania, pana la finele lunii aprilie a acestui an, se comercializasera 248 de autoturisme si autovehicule usoare Kia, in crestere cu 67,5%, comparativ cu martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#masini Kia rechemate service, #probleme frana Kia, #defectiuni masini Kia, #modele defecte Kia , #Stiri Auto