Marirea si decaderea companiei care promitea masina electrica a viitorului: A "furat" angajati de la Apple si Tesla, iar acum e in pragul falimentului

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 09:22
1256 citiri
Marirea si decaderea companiei care promitea masina electrica a viitorului: A "furat" angajati de la Apple si Tesla, iar acum e in pragul falimentului
Foto: Faraday Future

La inceputul anului 2015, un start-up din California a facut valva dupa ce a "furat" angajati de la Apple si Tesla, in contextul in care promitea ca va construi masina electrica a viitorului.

Lucrurile au fost invaluite in mister pentru o perioada, dar, pana la urma, presa a aflat cine se afla in spatele acestei idei marete.

Liderul companiei Faraday Future - caci despre ea e vorba - este miliardarul chinez Jia Yueting, care facea acum trei ani declaratii indraznete despre acest proiect, de genul: "va reforma piata auto", "SUV-ul nostru va fi dotat cu tehnologii revolutionare si va bate Tesla in cursa masinilor electrice ale viitorului".

Ba mai mult, firma avea planuri ambitioase, cel mai important fiind constructia unei fabrici de un miliard de dolari in desertul Nevada, SUA.

The Verge a realizat timeline-ul acestei companii, care a ajuns acum sa aiba grave probleme financiare, a pierdut manageri si angajati valorosi, iar ideea constructiei unei mega-fabrici s-a naruit mai ceva ca un castel din nisip.

"Ceea ce parea a fi visul american al unui start-up ambitios s-a dovedit a fi in realitate o companie care nu a razbit intr-o piata atat de competitiva", titreaza publicatia citata.

15 iulie 2015: Presa de peste Ocean "vuia" despre compania misterioasa care promitea sa devina un rival puternic pentru firma lui Elon Musk. Deja incepuse sa faca angajari si se lauda ca a atras oameni de la rivali precum BMW si Tesla, promitand sa scoata primul model in 2017.

5 noiembrie 2015: Chiar daca la acea vreme nu se stiau prea multe lucruri despre Faraday Future, compania a remis un comunicat de presa prin care anunta ca planuieste sa construiasca o mega-fabrica in California, Nevada, Louisana sau Georgia. Investitia vehiculata era de un miliard de dolari.

19 noiembrie 2015: The Verge publica un reportaj exclusiv din sediul central al Faraday Future. Jurnalistii au stat de vorba cu unul dintre vicepresedintii companiei, Nick Sampson, care conducea divizia de cercetare si inovare: "Ideea infiintarii companiei s-a nascut in cadrul unei discutii. Eram trei persoane care stateau de vorba la o masa despre viitorul masinilor. Iata ca au trecut trei ani si avem deja 400 de angajati din toata lumea care pun umarul la implinirea acestui vis".

30 decembrie 2015: Faraday Future lansa un videoclip de promovare, in care facea teasing la conceptul ce urma sa fie prezentat publicului larg in cadrul evenimentului CES 2016 de anul urmator.

4 ianuarie 2016: C ...citeste mai departe despre "Marirea si decaderea companiei care promitea masina electrica a viitorului: A "furat" angajati de la Apple si Tesla, iar acum e in pragul falimentului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
#masina electrica Faraday Future , #Stiri Auto