Masinile diesel pot fi interzise dintr-un moment in altul in orasele din Germania. Un tribunal a decis ca interdictia are efect imediat!

Vineri, 18 Mai 2018, ora 22:50
2662 citiri
Masinile diesel pot fi interzise dintr-un moment in altul in orasele din Germania. Un tribunal a decis ca interdictia are efect imediat!
Foto: CC0 Creative Commons / Leipzig

Tribunalul federal din Leipzig a decis ca interzicerea accesului autovehiculelor diesel in centrul oraselor este legala, in anumite conditii. Motivarea deciziei anuntate in luna februarie a fost publicata vineri si le da ocazia si altor municipalitati germane sa interzica masinile alimentate cu motorina pe strazile din centrul oraselor.

Desi decizia Tribunalului din Leipzig viza in mod direct doar doua orase, Dusseldorf si Stuttgart, care puteau pune in practica astfel de interdictii, hotararea curtii deschidea calea si pentru alte orase din Germania sa introduca restrictii privind utilizarea automobilelor diesel.

In motivatia de 30 de pagini publicata vineri, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a precizat ca nu ar trebui sa existe perioade de gratie pentru introducerea interdictiilor de circulatie.

"Astfel de restrictii nu merg dincolo de alte interdictii care sunt justificate de legislatia rutiera si pe care automobilistii trebuie sa le accepte", apreciaza Tribunalul administrativ federal.

Introducerea cu efect imediat a unor interdictii de circulatie cu privire la drumurile sau sectiuni de drum importante ar fi legitima si ar putea afecta toate modelele, exceptand cele care indeplinesc standardele de emisii Euro-6, se arata in motivatia tribunalului.

Pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri si strazi, tribunalul a recomandat o implementare treptata a interdictiilor, incepand cu automobilele diesel mai vechi care indeplinesc standardele de emisii Euro-4.

Aceasta decizie este ultima actiune de reglementare care vine ca urmare a scandalului dieselgate care a izbucnit in 2015 cand Volkswagen a recunoscut ca a manipulat emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel.

Miercuri, autoritatile din Hamburg, al doilea cel mai populat oras din Germania, au anuntat ca au inceput sa amplaseze marcaje rutiere prin care sa puna in aplicare interdictia de circulatie a automobilelor diesel mai vechi, iar autoritatile locale se asteapta ca restrictiile sa intre in vigoare de la finele acestei luni.

Constructorii europeni de masini au investit sume importante in motoarele diesel. Decizia Germaniei de a permite oraselor sa interzica circulatia automobilelor diesel mai vechi ar putea avea implicatii ample pentru viitorul industriei auto. ...citeste mai departe despre "Masinile diesel pot fi interzise dintr-un moment in altul in orasele din Germania. Un tribunal a decis ca interdictia are efect imediat!" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#interdictie masini diesel Germania , #Stiri Auto