Masinile Diesel "sunt terminate", in cativa ani vor disparea. Recomandarea unui comisar european pentru Romania

Marti, 29 Mai 2018, ora 15:20
1473 citiri
Masinile Diesel "sunt terminate", in cativa ani vor disparea. Recomandarea unui comisar european pentru Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisarul european pentru piata interna si industrie, Elzbieta Bienkowska, spune ca masinile diesel vor disparea in cativa ani, "sunt terminate", in contextul scandalului Volkswagen cu falsificarea datelor privind emisiile de oxizi de azot.

Amintim ca grupul auto german Volkswagen a recunoscut, in 2015, ca a apelat la o inselatorie in timpul testelor oficiale din SUA legate de cantitatea de substante poluante emise de cateva modele diesel lansate in ultimii ani.

Agentia americana pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Scandalul Volkswagen ia amploare: Milioane de teste, falsificate in GermaniaDezvaluiri incendiare dupa scandalul Volkswagen: Audi, BMW, Opel si Citroen au masini cu problemeFostul director general al Volkswagen, inculpat in SUA in scandalul emisiilorScandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Bienkowska sustine ca atunci Uniunea Europeana a trecut printr-un "moment de cotitura", pentru ca scandalul a afectat profund "sentimentele societatii fata de emisiile poluante si masini".

"Masinile diesel sunt terminate. Cred ca in cativa ani vor disparea complet. Tehnologia asta apartine trecutului", spune comisarul european, citat de Blooomberg.

"Oamenii si-au dat seama ca nu vom avea niciodata masini diesel curate, adica fara emisii de NOx (oxizi de azot- n.red.) ", sustine Bienkowska.

Conform declaratiilor oficialului european, regulile de autorizare si omologare a masinilor noi vandute in UE au fost modificate pentru ca reprezentantii Comisiei Europene sa poata amenda mai usor producatorii auto care nu respecta legislatia.

In noua versiune a regulamentelor in vigoare pe teritoriul Uniunii, acestia pot fi amendati cu pana la 30.000 de euro per masina, iar Comisia poate obliga producatorii sa initieze rechemari in service in cazul in care anumite modele nu sunt conforme.

Comisarul sustine ca aroganta producatorilor, combinata cu legaturile stranse pe care le au acestia cu guvernele, a facut ca legea sa fie primita ca si cum consecintele erau nesemnificative, insa atitudinea lor s-a schimbat treptat.

"Sunt mai putin frustrata decat eram acum un an. Toata negarea asta (a efectelor grave pe care le au emisiile - n.red.) a fost groaznica", a declarat Bienkowska referitor la consecintele grave ale emisiilor de NOx - prea putin recunoscute de marii producator ...citeste mai departe despre "Masinile Diesel "sunt terminate", in cativa ani vor disparea. Recomandarea unui comisar european pentru Romania" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini diesel terminate, #comisar european recomandare Romania, #scandalul emisiilor nox, #masini diesel Romania , #Stiri Auto