Masinile pot fi controlate de hackeri din exterior

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 00:48
1565 citiri
Masinile pot fi controlate de hackeri din exterior

O investigatie asupra computerelor de bord ale autoturismelor moderne a aratat ca acestea sunt "fragile", vulnerabile atacurilor hackerilor.

O echipa de cercetatori de la Universitatea California-San Diego si de la Universitatea Washington a aratat ca masina poate fi controlata de la distanta, iar franele pot fi facute inoperabile, relateaza BBC.

In ciuda "succesului" oamenilor de stiinta, acestia spun ca e greu de crezut ca "hackerii" vor putea sa reproduca reusita lor.

Nu doar franele, ci si motorul, mijloacele de climatizare, farurile, radioul si sistemul de inchidere centralizata sunt vulnerabile.

Miercuri, 19 mai, echipa va prezenta concluziile acestei investigatii, realizate gratie software-ului CarShark, la un simpozion sustinut in California.

"Masinile au numai de castigat de pe urma faptului ca (inca) nu sunt legate la Internet, a declarat Rik Fergson, analist pe probleme de securitate de la Trend Micro.

Acest gen de investigatii va trebui sa aiba loc din ce in ce mai frecvent in viitorul nu prea indepartat, trebuind verificate inclusiv frigiderele, toata aparatura fiind potential periculoasa pentru cei care o utilizeaza, deoarece este usor de manipulat din exterior.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masini, #hackeri, #computere de bord , #Stiri Auto