Masuri sporite pentru siguranta atribuirii a patru contracte de autostrada

Joi, 10 Februarie 2011, ora 14:24
1455 citiri
Masuri sporite pentru siguranta atribuirii a patru contracte de autostrada

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a semnat joi ordinul de ministru prin care vor fi instituite masuri sporite pentru asigurarea transparantei si securitatii procesului de achizitie publica in cazul a patru contracte de autostrada, in perioada 15 februarie-15 aprilie, a anuntat MTI, potrivit NewsIn.

Astfel, procedurile de achizitie publica derulate de catre Compania Nationala pentru Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) in perioada 15 februarie-15 aprilie, avand ca obiect "Proiectare si executie autostrada Nadlac-Arad si Drum de legatura- loturile 1 si 2", "Proiectare si executie autostrada Lugoj-Deva - lot 1, km 0+000-km 27+400", "Proiectare si executie autostrada Orastie-Sibiu - loturile 1,2,3 si 4", "Proiectare si executie autostrada Timisoara-Lugoj - loturile 1 si 2" se vor desfasura la sediul Centrului de Studii Tehnice Rutiere si Informatica - CESTRIN.

Totodata, in ordinul de ministru se prevede ca CNADNR va intreprinde toate demersurile necesare in vederea asigurarii pazei sediului CESTRIN in perioada 15 februarie-15 aprilie 2011.

De asemenea, Compania de Drumuri va efectua toate demersurile necesare pentru asigurarea prezentei observatorilor Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice in cadrul procedurilor de achizitie publica si este mandatata sa intareasca masurile pentru asigurarea integritatii procesului de achizitie publica in perioada mai sus mentionata.

"Accesul persoanelor in cladirea CESTRIN se va permite doar pe la intrarea principala, pe baza prezentarii actelor de identitate sau legitimatiilor care fac dovada calitatii de membru in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de achizitie publica, de expert cooptat, de observator desemnat in cadrul procedurilor, precum si de angajat al CESTRIN.

In acelasi timp, la inceputul si la finalul fiecarei zile de activitate, incaperile in care se vor desfasura procedurile de achizitie publica, vor fi descuiate si respectiv incuiate de catre persoanele implicate in procesul de evaluare, cheile urmand a fi inmanate persoanelor care asigura accesul in incinta, in plic sigilat, sub semnatura de predare-primire.

Nu in ultimul rand, CNADNR va asigura supravegherea video a sediului CESTRIN, respectiv a perimetrelor alaturate incintelor in care se va desfasura procesul de evaluare" se precizeaza in ordinul de ministru.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#proces de achizitie publica, #contracte de autostrada, #siguranta, #CESTRIN , #Stiri Auto