Moody's a imbunatatit perspectiva industriei auto mondiale

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 16:20
1534 citiri
Moody's a imbunatatit perspectiva industriei auto mondiale

Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit luni perspectiva industriei auto mondiale de la 'negativa' la 'stabila', ceea ce indica o posibila ameliorare a conditiilor fundamentele de creditare in urmatoarele 12-18 luni, in conditiile temperarii scaderii productiei, relateaza NewsIn.

Schimbarea reflecta opinia Moody's ca reducerea drastica a productiei mondiale de vehicule usoare din ultimul an a inceput sa se tempereze si ca s-ar putea inregistra usoare tendinte de crestere. Situatia ar putea contribui la o intarire a findamentelor de afaceri pentru constructorii auto din intreaga lume.

Perspectiva stabila indica faptul ca Moody's nu preconizeaza o schimbare semnificativa a conditiilor din industria auto, in sens pozitiv sau negativ. Moody's a subliniat ca schimbarea perspectivei industriei auto nu afecteaza perspectivele individuale de rating ale constructorilor, ce vor reflecta in continuare fundamentele proprii si profilurile financiare.

Agentia de rating estimeaza pentru 2010 o crestere de 2% a vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, pe fondul stabilizarii cererii mondiale, raportate la vanzarile slabe din 2009. In primele noua luni ale acestui an au fost vandute circa 40,4 milioane autoturisme la nivel mondial, in scadere cu 11,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru intregul an, Moody's prevede un declin de 8% fata de 2008. "Totusi, vor exista diferente in evolutiile pietelor regionale", sustine vicepresedintele Moody's, Falk Frey. Cererea din Europa de Vest va fi mai slaba anul viitor, determinata de avansul dat pietei de primele de casare, ce au sustinut vanzarile in acest an.

Moody's mai estimeaza ca inmatricularile de autoturisme vor scadea in 2010, in contextul in care programele de prime de casare se incheie sau sunt prelungite in conditii mai putin favorabile. Situatia ar putea afecta in special Germania, unde inmatricularile au inregistrat o crestere de 27% in primele opt luni. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#creditare, #criza, #moody, #productie, #s , #Stiri Auto