Nemultumit de prestatia service-ului? Ai dreptul prin lege sa faci contestatie la RAR

Marti, 19 Februarie 2013, ora 14:45
3610 citiri
Nemultumit de prestatia service-ului? Ai dreptul prin lege sa faci contestatie la RAR

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege care instituie obligatia existentei unui registru de contestatii pentru reparatiile efectuate in service-urile auto si posibilitatea suspendarii licentei de functionare a acestora de catre RAR in cazul unui audit repetat de doua ori in decursul unui an de zile.

"Au fost foarte multe solicitari inaintate comisiei noastre inca de acum cativa ani, drept pentru care am inaintat aceasta propunere legislativa. (...) Ce presupune aceasta reglementare? Ofera sansa proprietarului unui autoturism, beneficiarului unei astfel de interventii in service sa asiste la interventia care se face propriei masini si sa conteste. Exista, incepand cu acest act normativ, obligatia unui Registru de contestatii.

Contestatia este initiativa cetateanului. El poate sa conteste in mod absurd. Imediat, insa, in termen de sapte zile exista obligatia RAR-ului sa verifice contestatia respectiva. (...) La un numar de cinci contestatii, obligatoriu se repeta auditul efectuat de catre Registrul Auto Roman la acel service. Daca auditul se intampla de doua ori in 12 luni, se suspenda licenta acelui service", a explicat initiatorul actului normativ, social-democratul Iulian Iancu, presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera Deputatilor.

Potrivit acestuia, prevederile noului act normativ "reprezinta o provocare pentru service-ul respectiv, pentru ca trebuie sa fie transparent si sa-i ofere o sansa clientului in a-i explica toate interventiile pe care i le face la masina".

"De asemenea, service-ul trebuie sa justifice in acest fel si costul, uneori foarte ridicat, al interventiei. In al doilea rand, ofera sansa beneficiarului sa asiste, sa vada, sa fie sigur ca interventia la masina lui este in conformitate cu prestatia mentionata de catre service-ul auto. (...) De asemenea, actul normativ instituie si un set de amenzi pentru categoriile de activitati contraventionale in urma incalcarii prevederilor acestui act normativ", a mai spus Iulian Iancu.

Deputatul PSD a subliniat ca de la data initierii actului normativ o parte din service-urile auto au amenajat deja 'spatii vitrate' de unde un client poate urmari interventia la masina sa sau in cazul lipsei unui astfel de spatiu interventia poate fi urmarita prin intermediul unei camere de luat vederi.

"Deci, nu facem decat sa venim in intampinarea service-urilor ca vor fi credibile, dar si a cetatenilor ca nu vor mai fi umiliti", a mai declarat presedintele Comisiei de industrii si servicii din Camera.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#service auto examen RAR, #contestatie service auto, #contestatie examen RAR , #Stiri Auto