Nissan a inceput productia modelului electric Leaf

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 22:13
1704 citiri
Nissan a inceput productia modelului electric Leaf

Producatorul auto nipon Nissan Motor Co a anuntat vineri ca a inceput in Japonia productia noului sau model electric Leaf, care va avea o autonomie de 160 km cu ajutorul bateriei de litiu-ion, deoarece se pregateste sa-l scoata la vanzare pe piata interna si cea din SUA, in decembrie, transmite AFP.

Nissan, compania la care producatorul auto francez Renault detine 45%, a estimat ca pana in 2020 automobilele electrice vor reprezenta 10% din vanzarile globale.

Modelul Leaf de tip hatchback are cinci locuri, viteza maxima este de 140 km/h, timpii de incarcare sunt de opt ore la o priza standard si de 30 de minute la o statie de incarcare rapida.

"Este un moment important, nu numai pentru alianta Renault-Nissan, ci si pentru intreaga industrie auto.

Consumatorii si-au exprimat clar parerea. Ei vor autoturisme durabile si ieftine iar alianta conduce drumul, cu masini care au aceste caracteristici, cu fiabilitatea si performanta pe care o cer consumatorii", a declarat Carlos Ghosn, seful Renault-Nissan, la inaugurarea fabricii din Japonia.

Modelul Leaf va fi vandut din decembrie in Japonia si SUA si de la inceputul lui 2011 in Europa. Carlos Ghosn a declarat ca productia din primul an este deja vanduta. Doar in SUA Nissan a primit 20.000 de comenzi pentru Leaf.

Nissan si Renault au sarbatorit, in 2009, zece ani de parteneriat si au estimat recent ca vor realiza economii de 363 milioane de euro prin impartirea instalatiilor de productie si logistica.

Alte economii, in valoare de 289 milioane de euro, ar urma sa rezulte de pe urma producerii in comun de motoare, 279 de milioane de euro prin utilizarea de platforme si componente comune si 157 de milioane de euro prin achizitionarea in comun de materii prime si servicii.

In plus, se vor realiza economii si la o serie de activitati, precum vanzari si marketing, cercetare si tehnologie.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#nissan, #leaf, #productia, #model , #Stiri Auto