Nissan concediaza temporar 200 de angajati

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 21:38
1397 citiri
Nissan concediaza temporar 200 de angajati

Producatorul auto japonez Nissan a incheiat un acord cu sindicatele din Spania privind concedierea temporara a 200 de angajati. O astfel de masura ii permite constructorului auto evitarea unor costuri mai ridicate si pastrarea locurilor de munca si care face parte dintr-un plan de desfiintare a 1.680 de posturi.

In octombrie 2008, Nissan a anuntat concedierea a 1.680 de angajati la o fabrica detinuta in Barcelona, ca urmare a scaderii cererii, in special in cazul modelelor van si 4X4.

Compania a explicat ca 200 de angajati vor renunta temporar la locurile de munca, respectiv pana in 2012, urmand sa primeasca pe an o suma compensatorie egala cu drepturile salariale pentru 20 de zile lucrate, precum si dreptul de a reveni ulterior la locurile de munca, cu aceleasi drepturi.

Acordul va permite pastrarea altor 100 de posturi si survine unor acorduri de pensionare anticipata si plecari voluntare a 650 de angajati.

Astfel, numarul de angajati care urmeaza sa fie concediati a fost redus la circa 700, iar discutiile cu sindicatele continua.

Potruvit Mediafax, ritmul de crestere a somajului din Spania este cel mai mare din Europa, dupa ce recesiunea mondiala a afectat puternic piata imobiliara si consumul din aceasta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#nissan, # barcelona, # angajati, # auto, # costuri , #Stiri Auto