Nou in Romania: Soferii Uber vor aduce si mancare

Marti, 06 Februarie 2018, ora 10:58
1296 citiri
Nou in Romania: Soferii Uber vor aduce si mancare
Foto: Facebook/Uber Eats

Compania Uber va lansa si in Romania serviciul de livrare a mancarii de la restaurante.

Uber Eats este o platforma online care asigura legatura intre consumatori si restaurante si permite livrarea comenzilor la domiciliu sau la birou prin intermediul soferilor Uber.

Romania este considerata a fi tara din aceasta regiune a Europei care are cel mai mare potential de crestere in ceea ce priveste piata de comenzi online de mancare. Astfel, un roman plateste in medie 15,5 euro pentru mancarea comandata online, in timp ce bulgarii aloca 11,7 euro, iar ungurii 8,1 euro, scrie Profit.ro.

Piata locala de comenzi de mancare este estimata la 200 de milioane de euro pe an, insa in urmatorii trei ani aceasta se va dubla. Din estimarile operatorilor de restaurante, volumul livrarilor de mancare la domiciliu ocupa acum in jur de 7-8% din intreaga piata locala HoReCa, evaluata la aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Uber Eats va fi lansat intr-un moment neprielnic pentru Uber si pentru aplicatiile online de taxi. Pe 19 decembrie 2017, Consiliul General al Capitalei a schimbat regulamentul de taximetrie. De acum incolo, Uber, Taxify si orice alta aplicatie de taximetrie trebuie sa obtina autorizatie de la Primarie ca sa poata functiona.

"Prin acest proiect de hotarare se instituie obligativitatea ca activitatea de taximetrie sa se faca exclusiv prin intermediul unui dispecerat autorizat, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin intermediul aplicatiilor online care apartin respectivului dispecerat si pot fi identificate ca atare", a declarat atunci edilul Gabriela Firea.

La scurt timp dupa decizia CGMB, compania Uber a anuntat ca, "la o prima vedere, modificarile aduse (...) in Consiliul Primariei nu afecteaza serviciile ca Uber. Analizam si vom reveni cu puncte de vedere sau propuneri in perioada urmatoare, pentru a evita posibile interpretari abuzive. Vrem sa fim partenerii Primariei Bucuresti".

In urma cu o saptamana, compania americana de ridesharing a anuntat ca va lansa in acest an in Romania si serviciul Uber Green. Acum, acesta se mai regaseste doar in Lisabona si Paris.

Firea obliga Uber si Taxify sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie ca sa mai poata functionaUber, dupa ce Firea ii obliga sa-si faca dispecerat si sa ia autorizatie de la Primarie: Nu ne afecteazaUber reactioneaza dupa posibila interzicere a serviciului in Bucuresti si o ...citeste mai departe despre "Nou in Romania: Soferii Uber vor aduce si mancare" pe Ziare.com

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#comanda mancare Uber , #Stiri Auto