Noua generatie Mazda3 MPS, in Romania de la 26.290 euro

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 09:30
1434 citiri
Noua generatie Mazda3 MPS, in Romania de la 26.290 euro

Noua generatie Mazda3 MPS, unul dintre cele mai puternice autovehicule sport din clasa sa, se prezinta cu un design dinamic si agresiv, mostenind de la predecesorul sau o versiune evoluata a motorului MZR 2,3 litri DISI turbo. Noua Mazda3 MPS este disponibila in Romania la un pret de 26.290 de euro, cu toate taxele incluse.

Prin intermediul implementarii unei tehnologii unice  Mazda – “single-nanotechnology” – si al optimizarii propulsorului, noua Mazda3 MPS respecta reglementarile euro V, fara a face niciun compromis in ceea ce priveste sportivitatea.

Design

La exterior, noul model pastreaza atributele sportive al versiunii clasice, potentand componente precum spoilerul frontal in cinci puncte prin elemente specifice MPS. in premiera, Mazda3 MPS prezinta o priza de aer pozitionata in centrul capotei, aceasta contribuind atat la aspectul agresiv al vehiculului, cat si la cresterea eficientei sistemului de racire.

Partea frontala este redesenata, spoilerul, grila radiatorului, farurile si aripile oferind noii versiuni un aer atletic. Pasajele rotilor adapostesc jante de aliaj noi, de 18 inchi, cu un design 3D, similar modelului RX-8. Partea din spate integreaza lampi cu LED-uri, un spoiler de mari dimensiuni care asigura un nivel superior de stabilitate la viteze ridicate si un sistem de evacuare cu doua tevi de esapament sport. Designul aerodinamic al noii generatii a facilitat obtinerea unui coeficient de rezistenta la inaintare de 0,32, noua Mazda3 MPS fiind astfel unul dintre cele mai aerodinamice modele din clasa.

Interiorul noii Mazda3 MPS este o combinatie intre sportivitate si ergonomie. Pasagerii din fata beneficiaza de confortul scaunelor sport, cu tapiterie partial de piele, care asigura un suport lateral si lombar foarte bun. Comenzile sunt dispuse ergonomic, fiecare element fiind regasit intuitiv, in timp ce schimbatorul de viteze este pozitionat mai sus si mai aproape de sofer.

Consola centrala integreaza doua ecrane LCD care ofera informatii despre sistemele de navigatie, audio si de climatizare, acestea fiind pozitionate in partea superioara a bordului pentru o vizibilitate crescuta. Pasagerii vor recunoaste cu usurinta interiorul noului model, acesta integrand indicatoare de bord personalizate MPS si insertii si cusaturi de culoare rosie la nivelul bordului, al tapiteriei scaunelor si al portierelor. Confortul este sporit de sistemul audio Bose® cu 10 difuzoare si de optiunea de conectare prin Bluetooth atat a telefoanelor mobile, cat si a altor dispozitive portabile multimedia compatibile. De asemenea, in echiparea standard a noii Mazda3 MPS este inclus si sistemul de acces si pornire fara cheie.

Motor

Propulsorul turbo de 2,3l permite noii Mazda3 MPS sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in 6,1 secunde si sa atinga o viteza maxima de 260 de km/h. Motorul dezvolta 260 CP si un cuplu maxim de 380 Nm in conditiile unui consum de combustibil rezonabil si respectand reglementarile euro V. Unul dintre elementele care a influentat pozitiv consumul si nivelul emisiilor este catalizatorul unic Mazda ce integreaza tehnologia “singe-nanotechnology” si utilizeaza mai putin metal pretios pentru procesul de filtrare. O contributie semnificativa au avut si performantele aerodinamice si directia asistata electric. Inginerii Mazda au optimizat si modul in care forta motorului este transmisa rotilor, astfel incat fenomenul de “torque steer” a fost redus la maxim.

Siguranta

Siguranta noii versiuni Mazda3 MPS este sporita de caroseria de noua generatie, care inglobeaza cu 17% mai mult otel dur-aliat fata de versiunea anterioara, precum si ranforsari speciale. Alaturi de noile jante de aliaj, noul model beneficiaza de discuri de frana mai mari pentru rotile din fata (32 de cm), precum si de anvelope Dunlop proiectate special pentru acest vehicul.

O lista considerabila de sisteme electronice echipeaza standard Mazda3 MPS. Printre acestea se regasesc asistenta electronica a franarii, ABS, 6 airbag-uri, controlul dinamic al stabilitatii (DSC), faruri adaptive cu lampi bi-xenon(AFS), senzori de monitorizare a presiunii in pneuri, sistemul de monitorizare a lateralului si partii din spatele autovehiculului (RVM), sistemul de semnalizare a franarii de urgenta (ESS) si senzori de parcare.

Dimensiuni noua Mazda3 MPS

 

 

 

 

 

 

 

 

Date tehnice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gabriela Garjoaba

 

 

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#design, #mazda, #romania , #Stiri Auto