O firma care realizeaza componente pentru Ford investeste in Romania

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 14:49
1638 citiri
O firma care realizeaza componente pentru Ford investeste in Romania

International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anuntat, luni, ca va investi 58 milioane euro in construirea unei fabrici la Bals, judetul Olt, informeaza corespondentul NewsIn.

Fabrica ce va fi deschisa la Bals va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru a sprijini productia Ford de la Craiova.

"IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrica greenfield in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova", se precizeaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Societatea va avea la finalizarea investitiei un numar de 400 de angajati.

Investitia IAC in Romania a pimit sprijinul Guvernul roman care a aprobat acordarea unui ajutor de stat in valoare de 17 milioane euro.

Ajutorul de stat va fi acordat in mai multe transe si va contribui la realizarea unei investitii totale de 58 milioane euro de catre IAC.

"Aceasta investitie reprezinta o gura de oxigen pentru orasul nostru, atat pentru bugetul local, prin taxele si impozitele ce vor fi platite, cat si pentru cetateni care vor avea la dispozitie cateva sute de locuri de munca, platite bine", a declarat viceprimarul orasului Bals, Cornelia Smarandache.

Fabrica IAC din Romania va dispune de o suprafata de 15.000 metri patrati pusa la dispozitie de autoritatile locale si va fi un centru de competenta pentru IAC.

Va include echipamente de formare prin injectie cu capacitati intre 500 si 3.200 de tone si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.

"IAC va colabora cu universitatile si scolile tehnice din regiune pentru a dezvolta impreuna programe de studiu si de formare in vederea educarii fortei de munca si a dezvoltarii aptitudinilor comerciale si tehnice in regiune" sustin reprezentantii institutiei, printr-un comunicat de presa.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ford, #productie, #craiova, #componente , #Stiri Auto