Opel ar putea reveni pe profit din 2015

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 08:40
1364 citiri
Opel ar putea reveni pe profit din 2015

Opel, divizia europeana a General Motors (GM), va inregistra pierderi si in urmatorii doi ani, sau chiar o perioada mai indelungata, in functie de conditiile de pe piata, a avertizat duminica Steve Girsky, seful diviziei din Europa a GM, transmite AFP.

"Vom fi pe rosu in 2013 si 2014, sper ca in 2014 pierderile sa fie mai reduse. Un bilant echilibrat va fi realizat numai in 2015 sau 2016, in functie de situatie de pe piata auto", a afirmat Steve Girsky, intr-un interviu acordat revistei "Focus".

GM a inregistrat pierderi de 478 milioane de dolari pe piata auto europeana in trimestrul al treilea din 2012, iar cumulat in perioada care a trecut din 1999 si pana in prezent grupul american a pierdut 17,3 miliarde de dolari in Europa. Initial GM a vrut sa vanda Opel, dar a renuntat deoarece nu a gasit un cumparator adecvat.

Afectat de declinul pietei auto europene, Opel a anuntat ca ar putea inchide uzina de la Bochum, in 2016, aceasta urmand sa fie prima uzina auto din Germania care va fi inchisa dupa cel de al Doilea Razboi Mondial. Opel are 37.400 de angajati in Europa, inclusiv 20.300 la patru fabrici din Germania, in Ruesselsheim, Bochum, Eisenach si Kaiserslautern.

Seful Opel, Thomas Sedran, a declarat pentru "Focus" ca nu vor fi inchise si alte fabrici Opel. Saptamana trecuta, el a insistat ca "Opel nu este de vanzare", pe fondul zvonurilor privind o posibila alianta dintre compania germana si producatorul auto francez PSA Peugeot Citroen.

Recent, compania americana a anuntat ca in acest an are de gand sa elimine 2.600 de noi locuri de munca, iar intre 2013 si 2015 si-a propus sa-si reduca cu 500 milioane costurile fixe in Europa, pentru a putea ajunge la un punct de echilibru in regiune la mijlocul deceniului. Aproximativ 2.300 de angajati ai diviziei europene a GM au parasit deja grupul de la inceputul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Opel pierderi, #Opel profit, #opel general motors , #Stiri Auto