Pachetul majoritar de actiuni la Aston Martin e de vanzare. Afla suma

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 14:10
2169 citiri
Pachetul majoritar de actiuni la Aston Martin e de vanzare. Afla suma

Actionarul majoritar al Aston Martin, compania Investment Dar din Kuwait, vrea sa vanda participatia pe care o are la producatorul automobilelor de lux care au aparut in filmele James Bond.

Investment Dar, care detine o participatie de 64% la Aston Martin, cu sediul in Marea Britanie, a angajat pentru consultanta firma Rothschild, relateaza Bloomberg.

Printre posibilii cumparatori contactati de Investment Dar se afla si producatorul auto indian Mahindra&Mahindra.

Vanzarea se dovedeste dificila pentru ca posibilii cumparatori nu sunt dispusi sa ofere cei circa 800 de milioane de dolari ceruti de Investment Dar pentru participatie, pret platit de aceasta in 2007. Investment Dar are nevoie de acesta suma pentru a-si plati datoriile.

Un nou investitor ar putea ajuta Aston Marin, producatorul, printre altele, a modelului One-77 de 1,2 milioane de lire sterline, sa dezvolte masini care sa concureze Bentley (VW) si Ferrari (Fiat).

Un reprezentant al Investment Dar a negat ca s-ar cauta un cumparator pentru Aston Martin.

O sursa a declarat insa ca Toyota Motor a angajat acum doua luni un auditor pentru o analiza privind preluarea participatiei la Aston Martin, care nu a dus insa la o evaluare completa.

Inainte ca Investment Dar sa devina actionar majoritar la Aston Martin, impreuna cu Adeem Investment, in urma cu cinci ani, Ford Motor a controlat brandul din 1987.

Aston Martin foloseste inca motorizare Ford, dar a pierdut accesul la alte resurse ale grupului american si este singurul brand lux care nu face parte dintr-un mare grup auto.

Aceasta independenta poate fi un handicap, industria auto fiind presata sa dezvolte tehnologii pentru imbunatatirea eficientei consumului de carburanti.

BMW, de exemplu, a investit in acest an peste 1 miliard de euro pentru fabricarea unor motoare mai eficiente si dezvoltarea de vehicule electrice. Suma depaseste veniturile Aston Martin de anul trecut, in valoare de 504 milioane lire sterline.

Marii producatori auto pot ajuta producatorii de nisa sa ramana competitivi, prin impartirea costurilor intre branduri si modele.

Fiat detine Maserati si Alfa Romeo, precum si Ferrari.

VW a finalizat in acest an preluarea Porsche, care s-a alaturat astfel brandurilor Audi, Bentley, Lamborghini si Bugatti.

Gama Aston Martin este formata in mare parte din coupe-uri cu doua usi precum DB9, Vanquish si Vantage.

Automobilele Aston Martin au aparut in 11 filme ale seriei James Bond, inclusiv modelul DB5 din cea mai recenta pelicula, Skyfall.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vanzare participatie Aston Martin, #actiuni proprietar Aston Martin, #Aston Martin investitor nou , #Stiri Auto