Parcarea in Bucuresti, de patru ori mai ieftina decat la Viena

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 15:39
1470 citiri
Parcarea in Bucuresti, de patru ori mai ieftina decat la Viena

Capitala Romaniei este pe locul 51 in top 62 de orase din EMEA realizat in functie de costurile unui loc de parcare, conform Mediafax.

Tariful zilnic in Bucuresti pentru un loc de parcare ajunge la 4,3 dolari, iar cel lunar la 143,7 dolari.

"Cartierele londoneze City si West End dispun de cele mai scumpe locuri de parcare din lume, potrivit celui mai recent studiu privind parcarile realizat de Colliers International.

Costul mediu lunar se situeaza intre 1.083 dolari si 1.014 dolari, cu 161% mai mult decat costul unui loc similar in Atena, care se ridica la 388 dolari.

Printre alte orase europene care au intrat in top 25 in functie de costul parcarii se afla Zurich (822 dolari), Roma (744 dolari), Geneva (705 dolari), Viena (575 dolari) si Milano (518 dolari)", se arata intr-un comunicat al Colliers.

Germania, Franta si Spania sunt tari in care costul parcarii este unul rezonabil pentru vestul Europei, in timp ce multe state din estul Europei au costuri sub 200 de dolari, precum Sofia - 184 dolari, Varsovia - 153 dolari, Tirana - 144 dolari, Zagreb si Bucuresti - 144 dolari, conform sursei citate.

Printre orasele in care costurile cu locul de parcare sunt mai reduse decat in Bucuresti se numara Istanbul, Capetown, Johannesburg, Helsinki si Dubai.

In majoritatea cazurilor costurile sunt in crestere fata de anul trecut.

Datele au fost colectate in luna iunie si includ toate taxele. Cifrele se refera la parcarile acoperite sau subterane situate in zonele principale de business din marile orase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand
5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o mașină second hand
Te afli în căutarea unei mașini second hand? Este un pas important în viața ta de șofer. Achiziționarea unei mașini poate fi o experiență palpitantă, dar și plină de provocări. Cu...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#loc parcare, #tarif parcare, #auto, #parcare, #masina , #Stiri Auto