Peste 1.000 de taximetristi independenti protesteaza

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 11:54
1287 citiri
Peste 1.000 de taximetristi independenti protesteaza

Peste 1.000 de taximetristii independenti, cu aproximativ 300 de masini, s-au adunat miercuri in Piata Constitutiei din Capitala, pentru a protesta, in principal, impotriva obligativitatii, la incheierea contractelor cu CAS, a platii retroactive a contributiilor sociale pe ultimii cinci ani, conform NewsIn.

"Protestam, in primul rand, pentru anularea articolului 259 din legea 95/2006, care prevede plata retroactiva pe cinci ani a asigurarilor sociale", a declarat presedintele Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti, Viorel Radu.

Totodata, taximetristii mai solicita instituirea unei comisii guvernamentale care sa verifice modul in care s-au atribuit autorizatiile de taxi in Bucuresti in ultimii cinci ani, precum si eliberarea autorizatiilor de taxi pentru taximetristii independenti care au depus actele de prelungire pana la data de 28 februarie 2010.

Alte revendicari se refera la eliminarea dispecerizarii obligatorii, marirea tarifelor la 2 lei si la incadrarea in categoria a 2-a de munca a taximetristilor.

De semenea, taximetristii mai cer "implicarea ANRSUP in fixarea unui tarif minimal de supravietuire al taximetristilor, deoarece, din cauza crizei, tarifele au scazut nejustificat de mult, neregasindu-se costurile nicaeri, taximetristii fiind obligati sa stea intre 14-16 ore la munca pentru a putea obtine un minim de trai".

O delegatie a protestarilor va depune la Guvern o lista cu revendicarile taximetristilor.

In cazul in care solicitarile taximetristilor nu vor avea vreun raspuns pozitiv, acestia au anuntat ca, peste doua saptamani, vor bloca soseaua de centura a Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#taximetristi, #piata, #constitutiei, #proteste , #Stiri Auto