Peugeot Citroen a avut pierderi de 1,16 miliarde euro in 2009

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 11:39
1181 citiri
Peugeot Citroen a avut pierderi de 1,16 miliarde euro in 2009

Grupul auto francez PSA Peugeot Citroen a anuntat miercuri o pierdere neta de 1,16 miliarde euro pentru 2009, de peste trei ori mai mare decat cea din 2008, chiar daca in semestrul al doilea compania si-a limitat pierderile ca urmare a programelor de prime de casare din mai multe tari, scrie AFP, citat de NewsIn.

Cifra de afaceri a grupului francez a scazut cu 10,9%, la 48,4 miliarde euro.

PSA se asteapta, in schimb, ca in 2010 sa inregistreze o evolutie mai buna
, compania mizand pe un profit operational curent in primul semestru. Grupul anticipeaza, totusi, o scadere de 9% a vanzarilor in Europa, zona in care a realizat anul trecut doua treimi din vanzari.

"Rezultatele noastre financiare demonstreaza o imbunatatire neta a performantei din semestrul al doilea, dar reflecta, totodata, gravitatea crizei care a afectat industria auto", a precizat presedintele consiliului de administratiei al PSA, Philippe Varin, citat in comunicat.

Programele de prime de casare derulate de mai multe tari a permis grupului, care inregistra pierderi in primul semestru din 2009, sa obtina un profit operational curent, mai scrie AFP.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#peugeot, #citroenmiliarde, #prime, #casare , #Stiri Auto