Piata de GPL auto va creste cu 5% in acest an

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 16:10
1576 citiri
Piata de GPL auto va creste cu 5% in acest an
Foto: www.instalatii-gpl-auto.r

Piata de GPL auto, de 450.000 de tone anual, va creste in acest an cu 5% fata de 2013, fiind evaluata la 350 milioane de dolari.

"In baza unor estimari interne ale companiei, precum si din statisticile publicate de Institutul National de Statistica (INS), piata de GPL auto este estimata la 450.000 de tone, fiind in crestere in ultimii doi ani", potrivit datelor Rompetrol transmise la solicitarea Mediafax.

Datele INS arata ca vanzarile de GPL au avansat anul trecut cu 13%.

Rompetrol Gas, din grupul KMG International, a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere de 15% a vanzarilor de GPL, la 138.000 de tone.

Compania isi mentine cea mai mare cota de piata, de 32%, insumand segmentul de retail si wholesale.

Rompetrol Gas detine si opereaza trei statii de imbuteliere a GPL-ului in Navodari, Arad si Bacau, cu o capacitate de imbuteliere totala de 60.000 de tone pe an. Compania administreaza si o retea de 230 de statii de distributie a GPL-ului auto si 10.000 de puncte de distributie a buteliilor.

Dintre cele 4,69 milioane de autoturisme din Romania, numarul celor care folosesc GPL trece de 250.000, iar aproximativ 3,32 milioane de masini pot fi adaptate pentru a functiona cu GPL.

KMG International este controlat de compania de stat KazMunayGas din Kazahstan.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#piata GPL, #evolutie piata GPL, #piata GPL 2014 , #Stiri Auto