Piata de transport pentru calatori a crescut cu 30% in primul trimestru

Vineri, 10 Mai 2013, ora 11:09
1291 citiri
Piata de transport pentru calatori a crescut cu 30% in primul trimestru

Inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 30% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara din 2012, iar inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au avansat cu 6,1%, potrivit datelor anuntate vineri de INS.

Prima categorie include 66.078 de vehicule, din care 64.299 autoturisme, iar cea de-a doua 18.862 de unitati.

Datele sunt furnizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Inmatricularile noi se refera la vehiculele noi fabricate in tara sau in alte state si vehicule de ocazie importate, inclusiv cele vandute in leasing, inmatriculate. In schimb, nu sunt incluse reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului prin vanzarea vehiculului.

"In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul similar din anul 2012 la categoria autoturisme s-a inregistrat o crestere cu 29,8%, si respectiv la categoria autobuze si microbuze cu 29,0%. La categoria mopede si motociclete s-a inregistrat cea mai mare crestere cu 39,9% fata de trimestrul I 2012", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, cea mai mare valoare a cresterii s-a inregistrat la categoria remorci si semiremorci, cu 9,4%.

Fata de trimestrul IV al anului trecut, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scazut cu 9,9% in trimestrul I 2013, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor s-au diminuat cu 4,2%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#inmatriculari autovehicule, #transport calatori piata auto , #Stiri Auto