Pirelli investeste 50 mil euro la Slatina

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 09:21
1639 citiri
Pirelli investeste 50 mil euro la Slatina

Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat joi ca a semnat cu firma italiana Pirelli acordul pentru finantarea cu 50 de milioane de euro a unui proiect de extindere a fabricii de anvelope de la Slatina, informeaza NewsIn.

BEI anuntase in 13 noiembrie ca analizeaza acordarea acestei finantari. Contractantul imprumutului este Pirelli Tyres Romania.

"Imprumutul va finanta majorarea productiei de anvelope pentru autoturisme si vehicule comerciale usoare la facilitatea de productie din Slatina, Romania.

Finantarea va fi folosita in cadrul proiectului de investitii de 250 milioane euro anuntat de grup pentru activitatile sale din Romania pentro o perioada de trei ani, din 2009 pana in 2011", se arata in comunicatul BEI.

Investitia este destinata modernizarii si maririi fabricii existente, sub forma extinderii facilitatilor pentru productia si tratamentul produselor pe baza de elastomer.

Grupul Pirelli a anuntat un profit net de 6,3 milioane euro in primul semestru din 2009, datorita imbunatatirii operatiunilor in al doilea trimestru. Vanzarile grupului au atins 2,138 miliarde euro, de la 2,455 miliarde euro, in primele sase luni din 2008.

Anul acesta, Pirelli se asteapta la vanzari de 4,3 miliarde euro.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#anvelope, #bei, #finantare, #pirelli, #slatina , #Stiri Auto