Porsche Cayenne S Hybrid vine in 2010

Luni, 23 Februarie 2009, ora 11:19
1742 citiri
Porsche Cayenne S Hybrid vine in 2010

Constructorul din Zuffenhausen munceste din greu pentru a schimba reflectia de inamic al Terrei atrasa de Cayenne, planul de reabilitare al imaginii avand punctul de start chiar inainte ca noua generatie – mai usoara si mai eficienta decat cea de azi – sa-si faca aparitia.

Asadar, in 2010, vom face cunostinta cu Cayenne S Hybrid – o versiune la fel de rapida ca un Cayenne S, dar cu apetitul pentru combustibil similar cu al... modelului diesel.

Noul Cayenne S Hybrid va atinge o suta de kilometri in mai putin de sapte secunde si va consuma, in medie, doar 9 litri/100 km gratie unui sistem de propulsie full-hybrid in care motorul Audi V6 TFSI ce a debutat sub capota lui S4 face echipa cu un motor electric de 52 CP si 300 Nm.

Acesta joaca inclusiv rolul unui alternator si functioneaza de unul singur chiar si la viteze de pana la 138 km/h, moment in care cutia de viteze cu opt rapoarte se afla in ultima treapta si Cayenne – va vine sa credeti sau nu – devine o masina cu emisii poluante zero. Cat priveste alimentarea cu energie, aceasta va fi asigurata de o baterie NiMH de 38 kW care, din pacate, va adauga la si asa considerabila masa a vehicului inca 70 kg.

Ca oricare alt vehicul de tip full-hybrid, si propulsia acestui Cayenne este capabila sa functioneze in trei moduri – doar cu motorul electric in functiune, doar cu cel pe benzina in functiune sau cu ambele in functiune –, programul de management denumit sugestiv Hybrid Manager utilizand nu mai putin de 20.000 de parametri (de trei ori mai multi decat in cazul unei motorizari clasice) pentru a-i coordona activitatea fara ca soferul sa constate intarzieri in exploatare.

Fiecare decizie luata la nivel electronic se consuma in numai 300 de milisecunde, indiferent ca e vorba de transformarea motorului electric in alternator pe perioadele de franare (pentru incarcarea bateriei) sau de intrarea in functiune a motorului V6 de 333 CP si 439 Nm.

In final, scopul este acelasi: Porsche Cayenne S Hybrid trebuie sa emita cu 20% mai putina cantitate de CO2 decat alte masini cu o masa si putere similare. Ca de exemplu, Cayenne S cu motor V8...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Cayenne, # porsche, # viteze, # co2, # motor , #Stiri Auto