Presedintele ASSAI si-a anuntat luni demisia, deoarece nu aproba demersul de protest al directorului

Luni, 22 Februarie 2010, ora 15:41
3166 citiri
Presedintele ASSAI si-a anuntat luni demisia, deoarece nu aproba demersul de protest al directorului

Presedintele Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI), Ion Vasile, si-a anuntat luni demisia, deoarece nu aproba demersul de protest fata de CSA al directorului general al asociatiei, si infiinteaza Patronatul Societatilor de Service Auto din Romania, informeaza NewsIn.

ASSAI a organizat luni un miting de protest, intre orele 11:00 si 12:00, in fata sediului central al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), motivand nerezolvarea unor abuzuri sesizate Comisiei si cresterea nejustificata a tarifelor RCA.

Presedintele ASSAI, Ion Vasile, si-a anuntat demisia din cadrul asociatiei, atat ca persoana fizica din functia pe care o detine, cat si ca membru fondator al asociatiei.

"Nu sunt de acord cu formele de protest initiate de directorul ASSAI, Cristian Muntean, pentru ca scopul nostru este sa ne rezolvam problemele cu jucatorii de pe piata asigurarilor si nicidecum sa declansam un razboi atat cu acestia, cat si cu actuala conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor", a mentionat Ion Vasile.

El a adaugat ca, din cauza acestui dezacord cu actuala conducere ASSAI, a decis sa infiinteze Patronatul Societatilor de Service Auto din Romania (PSSAR), organizatie ce ar urma "sa identifice problemele service-urilor auto, sa le rezolve si sa reglementeze situatia existenta in raport cu societatile de asigurari, cu uniunea brokerilor din Romania, cu societatile de leasing" si cu alte autoritati pentru rezolvarea acestora.

Presedintele ASSAI a mentionat ca, prin organizatia nou infiintata, va incerca sa acopere "vidul legislatiei existent prin proiecte legislative".

"Aceste probleme existente pe piata de service auto din Romania dorim sa le rezolvam pe calea dialogului si a concilierii, nu pe calea scandalului", a explicat Ion Vasile.

El s-a aratat nedumerit in ce priveste problema invocata de directorul ASSAI privind tarifele RCA.

"Nu am inteles si nici nu am sa inteleg ce treaba avem noi ca reprezentanti ai service-urilor auto cu tarifele RCA (...)", a spus Vasile Ion.

Presedintele ASSAI a adaugat ca s-a intalnit cu actuala conducere a CSA, care ar parea dispusa sa initieze un dialog intre asigurarori si service-uri pentru rezolvarea problemelor.

Directorul ASSAI, Cristian Muntean, acuza ca peste 70% dintre asiguratori intarzie decontarea serviciilor, motiv pentru care service-urile sunt nevoite sa se imprumute la banci ca sa acopere costurile cu reparatiile.

"Intarzierea cu platile pentru decontarea serviciilor de reparatie facute in baza politelor RCA si Casco sunt in medie de 100.000 euro pentru un service, in cazul ASSAI", a estimat Muntean, care a adaugat ca ASSAI reprezinta circa 400 de service-uri.

ASSAI si asiguratorii se acuza reciproc de cresterea tarifelor RCA, ASSAI sustinand ca firmele de asigurari scumpesc politele RCA in fiecare an fara sa garanteze calitatea serviciilor, situatie pe care o considera un abuz "cu complicitatea CSA prin reglementari si legi permisive".

In acelasi timp, CSA acuza service-urile auto ca au contribuit la majorarea tarifelor RCA, prin "adaosurile comerciale enorme, ce pot ajunge la 200-300%, practicate de unele service-uri auto", bazandu-se pe declaratiile asiguratorilor.

Pe de alta parte, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) a cerut Consiliului Concurentei sa se autosesizeze cu privire la tarifele unice de reparatii impuse de ASSAI.

UNSAR sustine ca, potrivit documentelor transmise potentialilor aspiranti la statutul de membri ai ASSAI, asociatia vizeaza, printre altele, renegocierea conditiilor de lucru cu societatile de asigurari, practicarea unui tarif orar de 80 lei fara TVA pe ora si decontarea materialelor auxiliare, precum si renuntarea la furnizorii impusi de catre asiguratori.

In replica, directorul ASSAI sustine ca membrii pe care ii reprezinta practica tarife orare diferite, respingand astfel acuzatiile aduse de asociatia societatilor de asigurare cu privire la practicarea unor tarife unice.

 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#presedinte , # assai, # demisie, # tarife rca, # asiguratori, # service, # auto , #Stiri Auto