Primaria Capitalei va incerca revenirea la vechile taxe pentru parcare

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 17:51
2256 citiri
Primaria Capitalei va incerca revenirea la vechile taxe pentru parcare

Primaria Capitalei va propune, in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, revenirea la vechea valoare a taxelor pentru parcarile de resedinta, in urma reanalizarii hotararii privind stabilirea impozitelor si taxelor locale, informeaza reprezentantii municipalitatii, informeaza NewsIn.

Reprezentantii municipalitatii spun ca taxele pentru parcarile de resedinta au fost majorate la propunerea primariilor de sector.

"In urma sesizarilor primite de la bucuresteni si de la reprezentantii mass-media, conducerea Primariei Capitalei a reanalizat Hotararea nr. 405/16.12.2009 privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale din Municipiul Bucuresti, pentru 2010, capitolul referitor la taxele pentru parcarile de resedinta. Precizam ca aceste taxe au fost majorate la propunerea primariilor de sector", se arata in comunicatul Primariei Capitalei.

Reprezentantii municipalitatii nu au precizat, deocamdata, ce se intampla cu taxele majorate pe care au apucat deja sa le plateasca unii detinatori de locuri de parcare.

Conform unei hotarari a CGMB, bucurestenii urmeaza sa plateasca in 2010 taxe de pana la trei ori mai mari pentru locurile de parcare, cuatumul anual al acestora variind intre 109,5 lei si 164.25 lei fata de 36,5 si 76,65 lei anul trecut.

In zona fiscala D, taxa de parcare anuala este de 109,5 lei fata de 36,5 lei anul trecut, ceea ce reprezinta o crestere de trei ori.

In zona C cresterea este 2,7 ori de la 47,45 la 127,75 lei, in zona B de 2,5 ori de la 58,4 la 146, iar in zona A de 2,15 ori de la 76,54 lei la 164,25 lei pe an. Este una din cele mai mari cresteri de taxe din Capitala.

Pentru terenuri si masini, bucurestenii vor plati taxe si impozite mai mari din 2010, in medie cu 15%.

Bonificatia pentru plata taxelor pana la 31 martie este anul acesta de 10%, fata de 7% anul trecut.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#bonificatie, #impozite, #majorari, #parcare, #revenire, #taxe , #Stiri Auto