Producatorul rus de arme Kalasnikov concureaza Tesla cu o supermasina electrica retro (Video)

Vineri, 24 August 2018, ora 10:14
1430 citiri
Producatorul rus de arme Kalasnikov concureaza Tesla cu o supermasina electrica retro (Video)
Foto: captura Youtube

Producatorul rus de arme Kalasnikov a prezentat un nou automobil electric, inspirat de un model rar din anii 1970, afirmand ca va rivaliza cu automobilele Tesla, fabricate de miliardarul Elon Musk.

Marca ruseasca, cunoscuta cel mai bine pentru arma automata AK-47, a prezentat joi un prototip retro albastru, CV-1, la o expozitie de armament din Moscova, relateaza publicatia The Guardian.

Designul a fost inspirat dintr-un model hatchback sovietic dezvoltat in anii 1970, numit "Kombi", potrivit unui comunicat publicat de Kalasnikov pe site-ul propriu.

Compania sa holding, Kalasnikov Concern, a anuntat ca a dezvoltat elemente de ultima generatie pentru supermasina electrica, intre care un invertor revolutionar.

Vehiculul are o autonomie de 217 de mile (350 kilometri) cu o singura incarcare.

"Aceasta tehnologie ne va permite sa ne aflam in randul producatorilor globali de automobile electrice, cum este Tesla, si sa fim concurentul lor. Am fost inspirati de experienta liderilor de pe piata mondiala in dezvoltarea conceptului nostru", a anuntat biroul de presa al Kalasnikov, citat de RIA Novosti.

Kalasnikov incearca de mult sa isi extinda brandul, iar recent a lansat o gama de imbracaminte si alte produse civile, de la umbrele la huse pentru telefoanele mobile.

Implicarea in domeniul vehiculelor electrice a fost primita cu reactii mixte de catre rusi, iar comentariile publicate pe pagina oficiala de Facebook a companiei au variat de la "Cyberpunk" la "Izh-Zombie".

"Tancurile voastre sunt extraordinare, dar ar fi fost mai bine sa stati departe de masini", a scris un utilizator.

La inceputul acestei saptamani, utilizatorii au ridiculizat noul robot biped al Kalasnikov. Robotul de culoare aurie, numit "Igorek" pe parcursul etapelor de productie, a deveni imediat subiectul comentariilor pe retelele de socializare.

...citeste mai departe despre "Producatorul rus de arme Kalasnikov concureaza Tesla cu o supermasina electrica retro (Video)" pe Ziare.com

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#Kalasnikov CV 1, #masina Kalasnikov , #Stiri Auto