Profitul Harley-Davidson a scazut cu 37% in primul trimestru

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 16:39
1513 citiri
Profitul Harley-Davidson a scazut cu 37% in primul trimestru

Harley-Davidson Inc a anuntat astazi ca nivelul castigurilor a scazut in primul trimestru cu 37%, afectat de costurile restructurarii si de modificarile taxelor in unele zone din Statele Unite, relateaza Reuters.

Producatorul de motociclete si-a mentinut insa estimarile privind livrarile anuale si a anuntat ca este "usor incurajat" de faptul ca ritmul de scadere a vanzarilor din Statele Unite a incetinit in primul trimestru.

Harley-Davidson, ce si-a redus deja cu 20% forta de munca si a inchis unele fabrici, a anuntat ca eforturile de reducere a costurilor vor continua si ca vor fi disponibilizati alti 300-400 angajati in urmatorii doi ani. De asemenea, grupul a mai precizat ca nivelul costurilor de restructurare ar putea ajunge la 150 milioane dolari in urmatorii doi ani.

Compania a afisat in primul trimestru un profit net de 117,3 milioane dolari, echivalent cu 50 centi/actiune, in scadere fata de cifra de 187,6 milioane dolari, sau 79 centi/actiune in aceeasi perioada a anului precedent.

Cele mai recente rezultate includ costuri de restructurare de 34,9 milioane dolari si costuri de 22,5 milioane dolari din modificarea legilor fiscale din Wisconsin.

Vanzarile
, ce includ piesele si accesoriile, au scazut cu 1%, la 1,29 miliarde dolari. Insa vanzarile de motociclete, ce reprezinta principala sursa de venit, au scazut cu 12%, afectate de o scadere cu 17,2% a vanzarilor in Canada.

Analistii estimau, in medie, un profit de 52 centi/actiune si vanzari de 1,30 miliarde dolari, potrivit estimarilor Reuters. Compania si-a confirmat obiectivul de a livra intre 264.000 si 273.000 motociclete in acest an, la nivel mondial.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#costuri, #harley, #motociclete, #profit, #scazut , #Stiri Auto