Programul Rabla: doar 45 de zile pentru cumpararea unui automobil nou

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 08:39
1930 citiri
Programul Rabla: doar 45 de zile pentru cumpararea unui automobil nou

Cei care si-au dus automobilul vechi la casat pentru a-si achizitiona unul nou, cu reducere, prin Programul Rabla vor avea un termen de 45 de zile de la eliberarea tichetului, pentru a-l depune la dealer auto de la care doresc sa-si cumpere masina noua, potrivit proiectului lansat luni in dezbatere.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, si presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearap, au sustinut, luni, o conferinta de presa in care au prezentat modul in care se va derula Programul Rabla in 2013, conform proiectului lansat in dezbatere publica.

Proiectul include o serie de noi termene. Astfel, Adrian Gearap a explicat ca, initial, va exista un termen de 10 zile in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul valoric pe baza caruia sa-si achizitioneze cu reducere un autovehicul nou.

La randul sau, REMAT-ul are la dispozitie 30 de zile, din momentul in care primeste tichetele de la AFM, sa le distribuie. Dupa primirea tichetului, beneficiarul Programului Rabla trebuie sa respecte un termen de 45 de zile in care sa depuna tichetul primit la dealear-ul auto la care doreste sa-si cumpere autovehiculul nou.

La randul sau, dealear-ul auto trebuie sa furnizeze masina noua in termen de 90 de zile si fara a depasi data de 20 noiembrie, cand se incheie Programul Rabla anul acesta, a explicat Gearap.

Aceste prevederi figureaza in proiectul de ghid de finantare a Programului Rabla, lansat luni in dezbatere publica de catre Ministerul Medicului. Pana in 22 aprilie, sunt asteptate sugestii si propuneri privind derularea programului, pentru ca, dupa aceasta data, sa poata fi validati colectorii si dealear-ii auto care vor participa la program in acest an. Acestia isi vor putea depune dosarele din 22 aprilie timp de 14 zile lucratoare, iar tichetele valorice vor putea fi distribuite din 15 mai.

Repartizarea tichetelor de catre AFM REMAT-urilor se va face pe fiecare judet, tinand cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcul auto judetean.

REMAT-urile din acelasi judet vor primi fiecare acelasi numar de tichete. Initial, fiecare Remat va primi jumatate din tichetele care ii sunt rezervate si va trebui sa le consume in 30 de zile, perioada la finalul careia le va returna pe cele nedistribuite, iar ulterior colectorul respectiv va primi si restul tichetelor care ii erau rezervate.

Potrivit statisticilor prezentate in conferinta de presa de luni, in Bucuresti se gasesc cele mai multe astfel de autovehicule mai vechi de 10 ani - aproape 400.000. Un numar mare de astfel de autovehicule vechi, de peste 100.000, se afla in judete printre care Timis, Prahova, Dolj si Cluj, care vor beneficia de un numar mai mare de tichete decat restul judetelor.

In Programul Rabla se pot inscrie persoanele fizice si juridice care detin autoturisme si autoutilitare mai vechi de 10 ani si institutiile publice care au aceleasi categorii de vehicule mai vechi de cinci ani.

Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", vor fi distribuite de pe 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

REMAT-urile care colecteaza masinile date la casat, producatorii si dealerii auto isi vor putea depune dosarele pentru a se inscrie in Programul "Rabla" din 2013 incepand cu data de 22 aprilie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Ministerului Mediului.

Administratia Fondului pentru Mediu, prin care este finantat "Programul "Rabla", ii va valida si va distribui REMAT-urilor tichetele valorice incepand din 15 mai.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, in valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizand o finantare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Tichetele vor fi transmisibile si vor putea fi decontate, la achizitionarea unei masini noi, pana la 20 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#programul Rabla termen achizitie, #programul Rabla tichet , #Stiri Auto