Programul Rabla se reia de luni. 30.000 de noi prime de casare

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 11:58
1305 citiri
Programul Rabla se reia de luni. 30.000 de noi prime de casare
Foto: Arhiva Pixabay

Fondurile alocate la rectificarea bugetara pentru continuarea programului Rabla vor putea fi accesate de luni, a anuntat, sambata, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, bugetul de 198 de milioane de lei reprezentand contravaloarea a 30.000 de prime de casare.

Gratiela Gavrilescu a declarat, sambata, la o actiune de ecologizare in localitatea Baicoi, judetul Prahova, ca de luni vor fi acordate din nou tichete pentru programul Rabla, care a fost suplimentat la rectificarea bugetara cu 198 de milioane de lei.

"De luni va incepe programul Rabla. Cele 30.000 de prime de casare aprobate prin rectificare vor putea fi accesate de catre romani. Acordam in continuare aceeasi prima de casare de 6.500 de lei, putem sa cumulam aceasta suma de casare, daca cumparam o masina hibrid primim inca 1.700 de lei, iar in cazul masinilor cu emisii de 98 de grame la suta de kilometri bonusul este de o mie de lei", a afirmat ministrul Mediului.

Gratiela Gavrilescu a precizat ca programul Rabla Plus continua pentru masinile electrice sau hibrid.

"Asta inseamna si siguranta in circulatie, dar inseamna un lucru extraordinar de important, sa folosim masini care nu polueaza", a mai spus ea.

Ministrul Mediului a anuntat totodata ca din anul 2019 programul Rabla va continua si ca ministerul de resort isi propune ca pentru anul viitor sa pastreze aceeasi suma, care sa fie echivalenta cu 50.000 de masini noi introduse pe piata.

Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, bugetul de venituri si cheltuieli al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru anul 2018, rectificat, astfel ca programul Rabla Clasic va fi suplimentat cu 198 milioane lei, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice, ceea ce reprezinta un numar de 30.000 de prime de casare noi.

Citeste si Rabla 2019 ar putea primi doar masinile cu ITP valabil ...citeste mai departe despre "Programul Rabla se reia de luni. 30.000 de noi prime de casare" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#tichete Programul Rabla 2018 , #Stiri Auto