Proiectul anvelopelor de iarna, contestat de transportatori

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 11:43
1421 citiri
Proiectul anvelopelor de iarna, contestat de transportatori

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) considera ca proiectul referitor la obligativitatea echiparii autovehiculelor comerciale cu anvelope de iarna ar putea reprezenta o problema cu implicatii majore in activitatea transportatorilor, in lipsa unor formulari clare, precizeaza Mediafax.

"UNTRR considera ca definitia privind anvelopele de iarna cuprinsa in legislatia europeana poate fi utilizata in legislatia privind utilizarea echipamentelor de iarna din Romania, totodata atentionand asupra formelor legale privind modalitatile prin care organele de control vor putea constata daca anvelopele respecta sau nu legislatia", se arata intr-un comunicat al UNTRR remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

UNTRR propune ca definirea anvelopelor de iarna sa contina obligativitatea omologarii acestora in conformitate cu o directiva a Comisiei Europene din 1992 si sa aiba inscriptia M+S sau M.S sau M&S, conform Regulamentul CEE-ONU nr. 30.

Totodata, Uniunea considera ca obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna o perioada lunga de timp, respectiv 1 noiembrie-15 martie, trebuie corelata cu conditiile meteo.

Astfel, daca la 1 martie, temperatura este de peste 7 grade Celsius si drumul este uscat, autoritatile nu ar trebui sa aplice amenzi.

Potrivit unui document aflat in lucru la Ministerul Transportatorii, circulatia vehiculelor de mare tonaj ar putea fi interzisa pe timpul iernii fara anvelope speciale, incepand cu 1 noiembrie.

De asemenea, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita o intalnire cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru a discuta obligativitatea montarii cauciucurilor de iarna.

Cum poți economisi când cumperi anvelope de vară
Cum poți economisi când cumperi anvelope de vară
În căutarea anvelopelor de vară, fiecare șofer își dorește să găsească echilibrul perfect între calitate și costuri. Articolul de astăzi vă oferă o serie de sfaturi și strategii...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#anvelope, #transportatori, #iarna , #Stiri Auto