"Rabla III" - 50.000 de masini pentru persoane fizice si 10.000 de masini pentru firme

Marti, 14 Iulie 2009, ora 10:44
1524 citiri
"Rabla III" - 50.000 de masini pentru persoane fizice si 10.000 de masini pentru firme

Ministerul Mediului a redus bugetul alocat pentru persoane fizice in cadrul programului Rabla cu 38 milioane lei, pana la 190 milioane lei, ca urmare a admiterii firmelor in program, pentru care s-a constituit un buget separat cu suma redistribuita, arata un ordin al ministerului.

"De la 1 septembrie vor ramane 50.000 de masini pentru persoane fizice, avand alocata suma de 190 milioane lei, iar 10.000 masini vor fi repartizate pentru persoane juridice. De aceea, s-a redus suma pentru persoanele fizice, insa bugetul ramane cel stabilit initial, de 228 milioane lei", au declarat reprezentanti ai Ministerului Mediului, citati de NewsIn.

Ordinul, aparut in Monitorul Oficial nr. 483 de luni, stipuleaza, printre altele, ca producatorii de autoutilitare usoare, de pana la 3,5 tone, pot depune pana in 15 august cereri de inscriere pentru participarea la a treia etapa a programului, care incepe la 1 septembrie.

Tot din ultima etapa - care potrivit calendarului initial, se va derula pana in 11 decembrie - vor putea beneficia de prime de casare si firmele. Potrivit ordinului, bugetul stabilit pentru etapa a treia este de 38 milioane lei, care poate fi suplimentat cu suma ramasa neutilizata la sfarsitul etapei a doua sau diminuat cu suma accesata in avans in etapa a doua.

Producatorii auto validati in programul de innoire a parcului auto pot depune cereri de suplimentare a cotei alocate in 18 septembrie si 19 octombrie.

"In conditiile in care sunt depuse cereri de suplimentare, iar un producator validat nu utilizeaza la prima tragere din etapa a treia cel putin 80% din finantarea acordata pentru respectiva tragere, Autoritatea ii va diminua finantarea corespunzator sumei neutilizate, in mod identic procedandu-se si la tragerea a doua", se mai arata in ordin.

In prima etapa a programului Rabla, care s-a desfasurat intre 20 martie si 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 autoturisme, suma distribuita fiind de de 43,86 milioane lei, potrivit datelor publicate de Administratia Fondului de Mediu (AFM).

Astfel, pentru etapa a doua a programului au fost alocate 28.457 de autoturisme, iar suma platita pentru prima de casare in perioada 1 iunie - 31 august depaseste 108 milioane lei. Comitetul Director al Administratiei Fondului pentru Mediu a validat 134 de producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati pentru etapa a doua de desfasurare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national.

Dupa prima tragere din etapa a doua, ce a avut loc in luna iunie, romanii au semnat note de acceptare pentru 3.513 masini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#firme, #mediu, #program, #rabla , #Stiri Auto