RCA mai scump cu 200% pentru soferii cu accidente la activ

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 13:17
1727 citiri
RCA mai scump cu 200% pentru soferii cu accidente la activ

Asiguratorii vor aplica din 2010 sistemul bonus/malus pentru politele de raspundere civila auto (RCA), iar un sofer care nu a avut niciun accident poate primi un bonus de 10% in primul an, reducerea urmand sa ajunga pana la 50% din pretul politei in sapte ani, daca nu a inregistrat niciun eveniment. 

"In cazul in care un sofer a inregistrat un eveniment, tariful RCA creste cu 45% in primul an si se poate majora pana 200% in cazul celor ce produc mai multe evenimente", a declarat miercuri presedintele CSA, Angela Toncescu.

"Acest sistem este in avantajul celor multi, in conditiile in care 90% dintre cei care incheie asigurare RCA nu produc niciun eveniment, potrivit estimarilor.

Ceilalti 10% dintre asigurati care creeaza probleme in trafic vor avea parte de malus.

Sunt niste criterii tehnice dupa care va functiona", a mai spus Toncescu.

Bonus/malus este sistemul prin care asiguratul sau utilizatorul se incadreaza intr-una din clasele de bonus - ceea ce conduce la reducerea primei de asigurare - sau intr-una din clasele de malus, care conduce la majorarea primei de asigurare, in functie de istoricul de daunalitate realizat de asigurat intr-o perioada de referinta.

Pentru aplicarea clauzei bonus/malus sunt luate in calcul evenimentele inregistrate pe politele de asigurare incheiate de catre asigurat, indiferent cine a condus vehiculul la momentul producerii accidentului.

Coeficientul din sistemul bonus/malus al asiguratului nu este, insa, influentat daca la momentul producerii evenimentului vehiculul era insusit si folosit fara acordul proprietarului si acest lucru a fost sesizat in scris politiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#rca, # scump, # soferi, # accidente , #Stiri Auto