Reactia Uber dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de legalizare a ridesharingului

Miercuri, 26 Iunie 2019, ora 15:25
1184 citiri
Reactia Uber dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de legalizare a ridesharingului
Foto: Arhiva Ziare.com

Platforma de ridesharing Uber a anuntat, miercuri, ca reactie la adoptarea OUG-ului care reglementeaza ridesharing-ul, ca doreste sa lucreze, in continuare, cu autoritatile si cu ceilalti furnizori de transport, inclusiv soferii de taxi, pentru a reduce problemele de trafic.

Ordonanta de urgenta care reglementeaza serviciile de ridesharing precum Uber, Bolt si Clever, a fost avizata, marti, de Guvern.

Miercuri, Uber a anuntat ca acesta reprezinta un pas important pentru modernizarea serviciilor de transport in Romania.

"Este un pas important pentru modernizarea serviciilor de transport in Romania si o veste foarte buna pentru soferii parteneri si pentru utilizatori, care au acum mai multe optiuni - transport in comun, taxi sau servicii alternative. Apreciem dialogul avut atat cu Guvernul, cat si cu Parlamentul de-a lungul acestor luni. Fara deschiderea tuturor partidelor, aceasta reglementare nu ar fi fost posibila.

Ne dorim sa lucram cu autoritatile si cu ceilalti furnizori de transport, inclusiv soferii de taxi, pentru a reduce problemele de trafic din marile orase, cum ar fi aglomeratia, poluarea sau lipsa parcarilor. In tot acest parcurs complicat, a contat foarte mult sustinerea masiva din partea utilizatorilor. Petitia cu cele peste 400.000 de semnaturi adunate in doar 6 zile a aratat tuturor ca romanii sunt pro-inovatie. Le multumim pentru sprijin. Angajamentul nostru este sa #continuam sa le oferim un serviciu sigur si de calitate", au declarat reprezentantii Uber Romania.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a solicitat, recent, Guvernului sa retraga din dezbaterea publica proiectul de OUG privind transportul alternativ, pentru ca ar incalca legislatia si Constitutia Romaniei. ...citeste mai departe despre "Reactia Uber dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de legalizare a ridesharingului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#pozitie UBER OUG ridesharing, #UBER ordonanta ridesharing , #Stiri Auto